Nieuws

Eerste namen Muzikantendag 2022 bekend!

De Muzikantendag komt steeds dichterbij. Vandaag maken we het eerste deel van het programma bekend.

Ook dit jaar hebben we een bomvol programma met panels, flitscolleges, demospreekuren en een clinic. Zo zijn NPO 3FM en NPO Radio 2 aanwezig om te vertellen wat de radio voor je carrière kan betekenen, gaan Buma, Sena en NORMA de diepte in over muziekrechten en is er een keynote interview met Candy Dulfer. Er zijn panels over optreden in het buitenland en de verschillende inkomstenbronnen van een muzikant. Tijdens de flitscollege’s leer je meer over het produceren van muziek en online promotie. Daarnaast zitten er vertegenwoordigers van o.a. Warner Music Benelux, MOJO, NPO 3FM, MOTEL Artist Management en vele andere klaar om tijdens de demopanels nieuw talent te ontdekken.

Wil jij graag langskomen bij de Muzikantendag? Haal hier je tickets voor de Muzikantendag.
Zaterdag 7 mei I Melkweg Amsterdam I 11:00 – 18:00 I Tickets: €17,25 (incl. servicekosten)

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP. In samenwerking met POPnl, Sena, MusicMaker, Popronde en de Melkweg.


Extra informatie over de panels en flitscolleges

Candy Dulfer is dit jaar te gast op de Muzikantendag! Als saxofonist en one of the Ladies of Soul maakt zij al jaren furore in het Nederlandse en internationale muzieklandschap. Ben je benieuwd naar het verloop van haar carrière? Bezoek dan het keynote interview met Candy Dulfer. Interviewer is Rita Zipora (Buma/Stemra, BAM!Popauteurs en de Raad voor Cultuur).

In samenwerking met MusicMaker Magazine is er een clinic drums en electronica door Joris Feiertag, bekend van o.a. Kraak en Smaak. Daarnaast komen er onderwerpen voorbij zoals de samenwerking tussen de technicus en de artiest in de speciale MusicMaker Magazine Zaal.

Of wil je kennis opdoen over specifieke onderwerpen waar je als muzikant mee te maken krijgt? Ga dan langs bij de volgende panels:

  • Music Rights on Tour door Buma, Sena en NORMA. Leer alles over muziekrechten in een panel onder leiding van Martijn Crama (Music United).
  • Deals en geld verdienen door Lars Kelpin (GRAP). Krijg een overzicht van alle inkomstenbronnen die een muzikant heeft. En wat heeft een samenwerking met een manager, boeker, label of publisher voor invloed op je inkomsten?
  • De grens over. Hoe zet je de eerste stappen om in het buitenland te spelen? Hoe kom je aan een agent? Hoe krijg een plek op internationale showcase festivals?
  • Wat kan radio voor je carrière betekenen? Met o.a. Menno Visser (NPO 3FM, NPO Radio 2) en Hugo Schaap (muzieksamensteller en talentcoördinator NPO 3FM).

Flitscolleges
Dit jaar hebben we natuurlijk ook weer een vol programma met flitscolleges. Dit zijn korte talks van twintig minuten met professionals en daarna is voldoende ruimte om vragen uit het publiek te beantwoorden.

Op het programma: ‘Hoe promoot je je liveshow?’ door Anniek Kamerink (Metropool) en ‘Online Promotie’. Wil je liever een flitscollege over produceren volgen? Dan hebben we ‘Zelf meeproduceren’ met Marg van Eenbergen en ‘Hoe kom je tot de kern van je productie’ met Jurriaan Sielcken. Ook is er een flitscollege ‘Online Distributie’ door Guillaume Warmerdam (Making Waves/LAB Music) en vertelt BAM! Popauteurs meer over subsidies, “laat geen geld liggen, eerste hulp bij subsidies”.

De Muzikantendag is dé plek om je muziek te pitchen bij muziekprofessionals. Zo zitten Erroll Antonie (BMG Talpa), Lotte Sterk (Pennies From Heaven), Maarten Middendorp (Agents After All), Erwin Vogel (Pinguin Tune Support), Stijn Kierkels (MOTEL Artist Management), Pien Feith (Friendly Fire), Marcel Duzink (Phonic Artist Management), Joey Ruchtie (Eurosonic Noorderslag), Frank van der Lende (NPO 3FM) en Tijs van Liemt (Universal Music) klaar om nieuw talent te ontdekken en freedback te geven. Maar ook van Massive Music, LAB Music, V2 Records, MOJO, Excelsior Recordings, Warner Music Benelux, AT Bookings, CTM, Sony Music Publishing, Sizzer, Cloud 9 Music, Popronde en vele andere bedrijven zijn er professionals aanwezig. Met meer dan 80 professionals en zo’n 1000 luisterbeurten biedt de Muzikantendag optimaal de ruimte om jouw muziek te pitchen.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Muzikantendag 2024 programma header

Muzikantendag 2024: eerste deel programma bekend

ESNS25 inschrijving geopend

Geopend: inschrijving voor Europese artiesten ESNS25