Nieuws

ESNS 2021 bevestigt laatste eenendertig namen en maakt line-up compleet

De line-up van ESNS 2021 is compleet met de bevestiging van eenendertig nieuwe namen. Daarmee zijn in totaal 188 acts uit 36 landen bevestigd voor de aankomende editie van ESNS (Eurosonic Noorderslag), dat plaatsvindt van 13 – 16 januari 2021.

Onder de bevestigingen een groot aantal acts uit Nederland: Abbey, Blackbird, Fleur, Gino-Cochise, Hang Youth, Jay-Way, KA, MICH, Opera Alaska, Pieter de Graaf, Queen’s Pleasure, Sam & Julia, Spill Gold, Temple Fang, Yade Lauren en Yssi SB. En ook negen acts van de Hit The North selectie, afkomstig uit de drie Noordelijke provincies: Cashmyra, Delore, Isa Zwart, Moonradio, Same Old, Seewolf, The Desmonds, The Resurrection en The Vices. Laatstgenoemde was al eerder bevestigd voor het ESNS-programma, nu ook voor Hit the North.

Ook bevestigd voor ESNS 2021: Ätna (de), Holly Humberstone (gb), Lucia (ro), M¥ss Keta (it), nemanja (hr), Sofiane Pamart (fr) en Steiner & Madlaina (ch).

De volledige line-up, met alle 188 namen, is hier beschikbaar.

ESNS 2021 DIGITAAL
Het showcasefestival wordt voor het eerst volledig digitaal. In samenwerking met NPO 3FM, dat eerder al een digitale editie van Lowlands verzorgde, worden de sets gratis gestreamd via het online platform; 3fm.nl/ESNS. Daarnaast is er ruime aandacht voor ESNS op Europese radiozenders, verenigd in de EBU en op televisie via NPO 3. Zodoende blijft ook online de missie van ESNS gewaarborgd: het promoten en circuleren van nieuwe Europese muziek, met de nadruk op opkomend Europees talent, dat een groot podium krijgt op Eurosonic en de Music Moves Europe Talent Awards ceremonie op vrijdag, terwijl Nederlands talent op zaterdag centraal staat; waar Noorderslag de traditionele barometer van de Nederlandse popmuziek presenteert.

TOEGANG TOT FESTIVAL EN CONFERENTIE REGISTRATIES
Het showcase gedeelte van het festival is volledig gratis. Het wordt aanbevolen om via esns.nl/tickets voor het festival platform te registreren om updates te krijgen over het platform en nieuwe aankondigingen.

Op het digitale platform van de conferentie zijn er paneldiscussies, keynotes en sessies te volgen en biedt mogelijkheden tot speed meetings, netwerken en toegang tot de delegates database.

De conferentie staat in het teken van ‘The Road to Recovery’ en een deel van het programma is eerder bekendgemaakt. Registreren voor de ESNS-conferentie kost € 50, -, ook verkrijgbaar via esns.nl/tickets.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024