Nieuws

ESNS focust zich in 2022 op Spanje, artiestenaanvragen openen op 1 mei

ESNS (Eurosonic Noorderslag) belicht elk jaar de allerbeste opkomende acts uit een ander land en toont de diversiteit aan muzikaal talent uit heel Europa. In samenwerking met The Spanish Wave en Live Nation Madrid kondigt ESNS met trots de focus op Spanje aan tijdens ESNS 2022. De artiestenaanvragen voor de komende editie – voor alle Europese artiesten – gaan open op zaterdag 1 mei.

César Andión van The Spanish Wave en Live Nation Madrid: “We zijn verheugd om Focus Spanje naar ESNS 2022 te brengen met een groot aantal panels en artiesten die de kracht, kwaliteit en diversiteit van de Spaanse muziekindustrie en onze toekomstige sterren zullen laten zien. Jarenlang heeft Spanje artiesten laten optreden in Groningen en hadden we professionals die de conferentie bijwoonden, dus het werd tijd dat we de focus kregen en laten zien hoe professioneel, groot en divers Spanje is om te toeren, muziek uit te brengen en handel te drijven. Focus Spain zal de krachten bundelen en samenwerken met labels, promotors, media, festivals, artiesten en particuliere en openbare agentschappen om van deze speciale schijnwerper een succes te maken in zaken, netwerken en talent. De Spanish Wave-showcase brengt een breed palet van jonge, opkomende en getalenteerde acts uit heel Spanje naar voren om te laten zien wat een frisse, levendige en exporteerbare artiesten we hebben in ons land. Met dank aan ESNS om ons de steun en kans te geven om dit te doen.”

ESNS’s hoofd programma Robert Meijerink is er trots op Spanje aan boord te hebben voor de volgende editie: “De Spaanse muziekscene heeft veel te bieden voor de internationale markt. Hoewel er in Europa en daarbuiten een groeiende belangstelling is voor muziek in de Spaanse taal dan ooit tevoren, willen we ons concentreren op al zijn verschillende regio’s en levendige scenes; van opkomende elektronische acts tot de nieuwe golf indiebands uit de grote steden, de eilanden en alles daartussenin. Samen met The Spanish Wave en Live Nation Madrid en hun partners kijken we ernaar uit om aan de slag te gaan om een ​​eclectische selectie nieuwe muziek naar Groningen te brengen.”

Europese acts die ESNS 2022 (19-22 januari 2022) willen spelen, kunnen van 1 mei tot 1 september 2021 een online aanvraag indienen voor een showcase op het festival.

Registraties voor ESNS 2022 zijn nog niet beschikbaar. Om updates te ontvangen over registraties voor het laagste tarief, zijn ESNS 2022-preregistraties hier beschikbaar.

Over ESNS
ESNS (Eurosonic Noorderslag) is de belangrijkste uitwisseling voor opkomend Europees muziektalent, met een bewezen staat van dienst om nieuwe acts op de internationale muziekscene te helpen doorbreken, met nu bekende namen als Alma, Altin Gün, Arlo Parks, Aurora, Black Country, New Road, Celeste, Dua Lipa, Fontaines DC, girl in red, Hinds, Idles, Mavi Phoenix, Meduza, Melanas, Oscar and the Wolf, Pip Blom, Podium, Pongo, Shame en Sigrid. De conferentiekant van het evenement trekt meer dan 4.000 entertainmentindustrie professionals uit alle geledingen van de industrie, waaronder vertegenwoordigers van meer dan 400 Europese festivals. Elk jaar presenteert ESNS meer dan 350 showcases in de hele stad Groningen en biedt het een uitgebreid en gericht conferentieprogramma van ongeveer 150 panels en keynotes, naast meerdere netwerkmogelijkheden.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop