dutch.injazz - Nederland focusland tijdens jazzahead! 2024
Nieuws

Focus op Nederland tijdens jazzahead! 2024

Van 11 tot en met 14 april is het weer tijd voor jazzahead!. De grootste bijeenkomst voor professionals in de jazzwereld. Van musici, platenlabels, festivalorganisatoren tot aan artiesten, als jazzfanaat kun je hier jouw jazzhart ophalen. En als kers op de taart, is dit jaar Nederland partnerland tijdens jazzahead!.

Nederland partnerland

Niet Nederland kikkerland, maar Nederland partnerland! In Bremen (Duitsland) heeft Dutch.inJazz dit jaar tijdens jazzahead! de eer om Nederlandse jazzmuzikanten en -professionals het podium te bieden. Dat doen ze niet alleen met een showcase-programma waar 8 door een jury uitgekozen acts voor een internationaal publiek mogen optreden (bekijk alvast de timetable). Ook wordt er een Nederlandse stand ingericht waar je met internationale gasten kunt afspreken.

“Het biedt een enorme kans om de Nederlandse jazzindustrie en het Nederlands copyright te profileren. Het geeft ons daarnaast de mogelijkheid om tijdens panels meer te vertellen over bijvoorbeeld de legacy van North Sea Jazz of over muziekeducatie. Ook trakteren wij op een brunch en uiteraard gaan we, op zijn Nederlands, met Nederlandse acts op de fiets door Bremen.”

Mark van Schaick, genremanager jazz, world and contemporary classical Buma Cultuur

Dutch.injazz

Onder de noemer Dutch.inJazz zorgt Buma Cultuur samen met Fonds Podiumkunsten ervoor dat Nederlandse jazzprofessionals in de spotlight komen te staan. Met elke dag een diverse invulling van het programma, is er voor ieders wat wils. Lees hieronder meer over de verschillende onderdelen en laat ook je Nederlands trots zien tijdens jazzahead! 2024:


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop