Nieuws

Giovanca presenteert Buma Awards 2021 vanuit Bimhuis in Amsterdam

Maandag 20 september staat het Bimhuis in Amsterdam in het teken van de Buma Awards. Tijdens de Buma Awards worden de meest succesvolle mensen achter de hits van het afgelopen jaar onderscheiden. Daarnaast worden onder meer de Buma Gouden Harp, de Lennaert Nijgh Prijs en de Lifetime Achievement Award uitgereikt. De presentatie is in handen van Giovanca.

Tijdens de Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2020. Giovanca treedt voor de eerste keer op als presentatrice van de Buma Awards.

Frank Helmink, Managing Director Buma Cultuur: “We kunnen en mogen niet voorbij gaan aan de prestaties van onze componisten en uitgevers in deze bizarre tijden, hoewel de omstandigheden nog steeds geen reden geven voor een groot feest. Vandaar dat we toch een dag lang het grote componistentalent van Nederland eren en vol in de spotlights zetten. Weliswaar iets bescheidener dan we gewend zijn, maar de Nederlandse Buma-leden hebben zich weer laten gelden met nationale en internationale hits. Dus verdienen zij respect en alle aandacht. Juist nu.”

Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lennaert Nijgh Prijs naar de beste tekstdichter, de Gouden Harp naar de persoon die veel betekend heeft voor de Nederlandse muziek, is er een Buma Oeuvre Award Multimedia en tot slot wordt de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft. In 2020 gingen de Awards naar onder anderen Stephen Emmer (Multimedia), Peter Koelewijn (Lifetime Achievement), Pepijn Lanen (Lennaert Nijgh) en Ben Liebrand (Gouden Harp).

Giovanca’s solo-debuutalbum Subway Silence kwam in 2008 uit en hiervoor ontving zij een Gouden Plaat. Daarna verschenen een tweede en derde album While I’m Awake en Satellite Love. Ze sleepte verschillende prijzen in de wacht, waaronder een Buma Zilveren Harp en een 3FM Serious Talent Award. Op televisie presenteerde ze tot eind 2019 het muziekprogramma Vrije Geluiden. Sinds januari 2020 presenteert ze samen met Tijs van den Brink iedere dinsdag de talkshow Op1. Haar theatershow Giovanca honours Diana Ross werd door Covid-19 onderbroken en zal in januari 2022 worden hervat.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop