Herman van Veen Lifetime Achievement Award
Nieuws

Herman van Veen ontvangt Lifetime Achievement Award

Op maandag 22 mei ontvangt Herman van Veen de prestigieuze Buma Lifetime Achievement Award 2023 uit handen van zijn dochters Babette en Anne. Dit bijzondere moment zal plaatsvinden in het prachtige Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam, tijdens de uitreiking van de Buma Awards 2023. 

Herman van Veen

Herman van Veen (geboren op 14 maart 1945) een iconische componist, tekstschrijver en uitvoerend artiest, is al bijna zestig jaar actief in de muziekwereld. Met zijn grenzeloze creativiteit heeft hij een enorme invloed gehad op de Nederlandse theater- en muziekcultuur als muzikant, singer-songwriter, performer, schrijver, regisseur, schilder en ondernemer in de kunsten. Zijn talent, gevoel voor taal en veelzijdigheid worden niet alleen in Nederland, maar ook internationaal erkend en gewaardeerd.

Indrukwekkende oeuvre

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, benadrukt het indrukwekkende oeuvre van Herman van Veen. “In het systeem van BumaStemra zijn maar liefst 2581 werken geregistreerd onder de naam van Herman van Veen. En daar kunnen we nog een groot aantal bewerkingen aan toevoegen. Daarnaast heeft hij meer dan 180 CD’s, ruim twintig DVD’s, tientallen boeken, scenario’s en vele toneelstukken en muziektheatervoorstellingen op zijn naam staan. Bovendien is hij een geweldige podiumkunstenaar. Herman is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een ambassadeur van de Nederlandse theater-, kleinkunst- en muziekcultuur, zowel nationaal als internationaal. Met slechts één Lifetime Achievement Award doen we eigenlijk bijna geen recht aan zijn buitengewone carrière.”

Met slechts één Lifetime Achievement Award doen we eigenlijk bijna geen recht aan zijn buitengewone carrière.
Frank Helmink

Buma Awards

Tijdens Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met prestigieuze Buma Awards in verschillende categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal worden uitgereikt aan de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2022. Naast deze populariteitsprijzen worden er jaarlijks ook verschillende juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lennaert Nijgh Prijs naar de beste tekstdichter en wordt de Buma Gouden Harp toegekend aan personen die gedurende hun carrière op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de Nederlandse muziek. Dit jaar gaat de Gouden Harp naar DJ Paul Elstak.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024