Nieuws

InJazz 2022 in Amsterdam en Rotterdam van 22 t/m 24 juni

Na twee online events is het eindelijk weer tijd voor een fysieke editie van netwerk- en showcase-evenement inJazz. Op 22 juni vindt de openingsavond plaats in het Amsterdamse BIMHUIS, waarna inJazz op 23 en 24 juni op diverse plekken neerstrijkt in Rotterdam. Tijdens inJazz 2022 zijn 16 actuele Nederlandse jazz acts gratis te zien en te horen.

Naast het publieke festivalgedeelte kent inJazz ook een zakelijk programma met netwerkactiviteiten en talks voor jazzpromotors en andere professionals uit binnen- en buitenland. Artur Jaschke, neuromusicoloog aan onder meer ArtEZ en Rijksuniversiteit Groningen, zal een keynote houden over improvisatie. Een week voor aanvang van inJazz zijn de tickets voor het professionele programma bijna uitverkocht.

Allereerst is inJazz echter een gratis toegankelijk jazzfestival, dat dit jaar haar zestiende editie beleeft. Van 22 t/m 24 juni biedt inJazz een liveprogramma aan, zowel in Amsterdam als Rotterdam. Op de openingsavond woensdag 22 juni in het Amsterdamse BIMHUIS treden de volgende acts op: Marta Arpini pocket orchestra, Ziv Taubenfeld Full Sun, North Sea String Quartet en Chatlein i su Zumbi.

Op donderdag 23 juni strijkt inJazz neer op enkele podia rondom het Deliplein in Katendrecht, Rotterdam. In Theater Walhalla, Kantine Walhalla en de Conny Janssen Danst Studio’s zijn er vanaf de vroege avond optredens van de volgende acts: Celano/Badenhorst/Baggiani feat. Wolfert Brederode, Perselí, kotokid, Dishwasher_, Suzan Veneman Sextet, Pietre, Matthijs Geerts Group, Ildo Nandja Trio, Mo van der Does Motet, Nefertiti Quartet, Artvark en Sanne Sanne. Gast op het festival namens kunsthogeschool Codarts Rotterdam, is de band Eleutheria, winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2022.

Op inJazz kun je bekende namen spotten, maar zeker ook nieuwe talenten ontdekken die in de toekomst op grotere podia terug zullen komen. Zo zijn in het verleden diverse acts uit de inJazz line-up doorgestroomd naar het NN North Sea Jazz programma. Met de festivalavond in Rotterdam verzorgt inJazz wederom de aftrap van het jaarlijkse fringe festival North Sea Round Town.

Over inJazz
InJazz promoot al jaren de Nederlandse jazz en haar componisten op zowel nationaal als internationaal niveau. InJazz, een initiatief van de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma, is bekend geworden als het belangrijkste showcase-, conferentie- en netwerkevenement van Nederland voor jazzmuziek en verwante genres. InJazz 2022 wordt ondersteund door onder meer Gemeente Rotterdam, Sena Performers, North Sea Round Town en BIMHUIS.

www.injazz.nl


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024