Nieuws

Kamerbrede steun voor ESNS in culturele basisinfrastructuur

Vandaag is ESNS (Eurosonic Noorderslag) in de culturele basisinfrastructuur (BIS) gestemd door de Tweede Kamer. De motie om ESNS een plek in de BIS te geven is vandaag met overtuigende meerderheid aangenomen. De motie is geïnitieerd door Salima Belhaj van D66 en gesteund door de partijen VVD, CDA, GroenLinks, SP, PVDA, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, Denk, 50Plus, Forum voor Democratie, Krol/van Kooten-Arissen en Van Haga.

ESNS ziet de kamerbrede steun als erkenning van de kwaliteit en toegevoegde waarde van de popsector voor Nederland. De plek in de BIS bestendigt de toekomst van het platform en showcasefestival en daarmee kunnen ook in de toekomst kansen gecreëerd worden voor Nederlandse popmuzikanten. Zowel in Nederland, als in Europa en daarbuiten.

“Wij kunnen ons nu weer richten op waar we het beste in zijn, namelijk aanstormende Nederlandse en Europese talenten het meest optimale podium bieden om zowel hun artistieke als hun zakelijke ontwikkeling en carrière een boost te geven”, aldus algemeen directeur Dago Houben.

“We zijn iedereen dankbaar die hieraan een bijdrage heeft geleverd. We doen er alles aan om de komende jaren van waardevolle betekenis te blijven voor de gehele popsector.”


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend