Nieuws

Meer dan 700 aanvragen voor het Steunfonds Muzikantendag

De inschrijvingen voor het Steunfonds Muzikantendag zijn per maandag 20 juni gesloten. De afgelopen weken zijn er meer dan 700 aanvragen binnengekomen van talentvolle, jonge makers die aanspraak willen maken op een werkbijdrage van €5000,- (vijfduizend euro).

De komende weken gaat een onafhankelijke selectiecommissie de aanvragen beoordelen. Iedereen die een aanvraag heeft ingezonden krijgt eind juli een reactie. Eind 2022 vindt het Muzikantendag Showcase Festival plaats in de Melkweg te Amsterdam. Een aantal acts die een werkbijdrage hebben ontvangen worden uitgenodigd om het nieuwe repertoire live uit te voeren tijdens dit Showcase Festival.

Over het Steunfonds Muzikantendag
Via Steunfonds Muzikantendag komen 120 werkbijdragen van €5.000,- (vijfduizend euro) beschikbaar vanuit het Ministerie van OCW, specifiek voor jonge makers. De werkbijdrage is bedoeld als investering in het creatieve proces zodat nieuwe, originele muziekwerken ontstaan die zonder deze bijdrage niet tot stand zouden zijn gekomen. Jonge muzikanten die hun eigen muziek maken, uitvoeren, in recente jaren zijn afgestudeerd aan muziekopleidingen zoals conservatoria, of al de nodige ervaring hebben opgebouwd, konden een aanvraag indienen voor een werkbijdrage van het Steunfonds. Heb je vragen over het Steunfonds? Bekijk onze FAQ-pagina op www.steunfondsmuzikantendag.nl.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024