Nieuws

Music for Empty Spaces: Twaalf premières door twaalf musici en twaalf componisten

Music for Empty Spaces is een livestreamconcert vanuit de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ. Het laat twaalf verschillende muzikale reflecties horen op de coronacrisis. Componist/pianist Heather Pinkham koppelt voor dit project twaalf componisten als Jacob ter Veldhuis en Joey Roukens aan twaalf musici, onder wie pianist Ralph van Raat, slagwerker Dominique Vleeshouwers en cellist Maya Fridman.

Elk stuk verklankt de ervaring van de componist in thuisisolatie. Het resultaat: een gevarieerd concert met twaalf korte premières in verschillende compositiestijlen op een breed scala aan instrumenten. Music for Empty Spaces laat zien hoe rijk en divers de hedendaagse muziek is. En hoe deze muziek bijna ‘real time’ de ontwikkelingen in onze maatschappij weerspiegelt.

Dit concert vindt plaats op donderdag 28 mei 2020 van 20:00 tot 21:30 uur en wordt live uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

Steun de musici & componisten
De culturele sector, waaronder ook vele klassieke musici en componisten, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Dit concert is dan ook mede bedoeld om hen een hart onder riem te steken, ook financieel. Donaties komen volledig ten goede aan de musici en componisten die betrokken zijn bij dit concert. Je kan doneren via PayPal.

Music for Empty Spaces is mede mogelijk dankzij financiële steun van Gaudeamus, Festival Dag in de Branding, Buma Cultuur en Muziekgebouw aan ’t IJ.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop