Nieuws

Nominaties Buma Music in Media Awards 2021 komende weken bekendgemaakt

Buma Music in Motion zal de komende weken de genomineerden voor de Buma Music in Media Awards 2021 bekendmaken. Deze prijzen voor componisten werkzaam in diverse media (film, televisie, commercials, games, etc.) worden op donderdag 20 mei aanstaande in twaalf verschillende categorieën uitgereikt. Traditiegetrouw wordt tijdens de prijsuitreiking tevens een aanstormend talent beloond met de Buma Music in Motion New Talent Award.

De jury heeft aan de hand van verschillende categorieën gekeken naar de beste muziek voor film, televisie, radio, documentaire, game, podcast en reclame. In elke categorie zijn drie genomineerde componisten en/of composities gekozen. Deze categorieën en de genomineerde componisten daarbinnen, zullen in de loop van deze week stuk voor stuk bekend worden gemaakt. Nieuw dit jaar zijn de categorieën ‘Buma Award Beste Originele Compositie in Videogames en VR’, ‘Buma Award Beste Originele Compositie in Podcasts’ en ‘Beste Originele Compositie Experience’.

De eerste categorie waarvan de genomineerden bekend worden gemaakt, is Beste Originele Compositie in Reclame. In deze categorie maakt ‘Smoorverliefd’ kans, een compositie van Lars Bos, beter bekend als Snelle, Okke Punt en Daan Ligtvoet, gebruikt in een Interpolis-commercial waarin wordt gewaarschuwd voor de gevaren van smartphonegebruik op de fiets. Het nummer wist zelfs de Nederlandse Top 40 te behalen. Ook genomineerd zijn Sean de Vries, Cris Kos en Jef Richaerts voor hun compositie gebruikt in de ‘Een Tegen Eenzaamheid’ campagne van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De laatste genomineerde in deze categorie is het voor Young Capital gecomponeerde ‘We Give Work’, een compositie van Audentity. De op jeugdcultuur gerichte commercial valt op door de snelle beeldwisseling in combinatie met de compositie.

De Buma Music in Media Awards zijn in het leven geroepen om het belang van muziekgebruik in media te onderstrepen. De prijzen worden normaliter uitgereikt tijdens Buma Music in Motion, de conferentie in de Amsterdamse Tolhuistuin die volledig in het teken staat van het mediagebruik van muziek. Buma Music in Motion is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét internationale netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media. Vanwege de coronapandemie gaat Buma Music in Motion voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door in fysieke vorm. Dat heeft de jury er echter niet van weerhouden om ook dit jaar weer op zoek te gaan naar de meest succesvolle of opvallende mediacomponisten en -composities van het afgelopen jaar. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een speciale uitreiking op 20 mei 2021.

De 28-koppige jury bestaat uit gelauwerde namen die gezamenlijk het volledige (muzikale) medialandschap bestrijken. In de jury zijn onder meer Bob Zimmerman (componist, tevens juryvoorzitter), Stephen Emmer (componist), Claire van Daal (NFF), Jet Berkhout (NPO Radio 4), Marion Slewe (Filmacademie) en Susanne van Nierop (Adformatie) te vinden. De volledige jurylijst staat op de Buma Music in Motion website.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend