Nieuws

Pepijn Lanen krijgt Lennaert Nijgh Prijs uitgereikt tijdens Buma Awards

Hij is rapper, schrijver, columnist, maker van podcasts en labelbaas. Pepijn Lanen, ook wel bekend als Faberyayo, knutselt met letters en bedenkt nieuwe woorden die vervolgens betekenis krijgen in de context van zijn songteksten. Naast dat Pepijn actief is met De Jeugd van Tegenwoordig, werkt hij ook vaak samen met andere bekende Nederlandse rappers en producers. Vanavond werd in talkshow Op1 bekendgemaakt dat Pepijn Lanen de Lennaert Nijgh Prijs in ontvangst mag nemen tijdens de Buma Awards op maandag 9 maart in Studio 21 in Hilversum. Deze prijs is een blijk van waardering voor de originele woordcreativiteit in Pepijn zijn songteksten.

Frank Helmink, managing director Buma Cultuur: “Sommige tekstschrijvers zijn zo creatief met taal dat je initiële reactie vaak is: ‘Wat?!?’, om vervolgens na een paar keer luisteren te concluderen dat diezelfde tekst niet meer uit je hoofd te krijgen is. Hoe raar het ook klonk. Pepijn is een taalvernieuwer, waar veel, heel veel mensen graag naar luisteren.”

Pepijn Lanen
Pepijn Lanen komt in 2005, samen met de bandleden van De Jeugd van Tegenwoordig, met het nummer ‘Watskeburt?!’ bovenaan in de hitlijsten te staan. Ze groeien uit tot één van de grootste pop-acts van de lage landen met zeven succesvolle studio albums, alle grote hoofdpodia van de festivals en jaarlijks uitverkochte tours. Tussen al het succes van de groep door boekt Pepijn ook succes met muzikale zijprojecten. Zo richtte hij samen met Piet Parra en producer Rimer London de groep Le Le op, bracht hij twee soloalbums en meerdere mixtapes uit, maakt podcasts en schreef hij verhalenbundel Sjeumig (2013), twee romans (in 2016 en 2019) en columns voor onder andere Het Parool en NRC.

Buma Awards
De Buma Awards worden dit jaar op 9 maart uitgereikt. Tijdens de jaarlijkse gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2019. Daarnaast worden er diverse juryprijzen uitgereikt, waaronder de Lennaert Nijgh Prijs, de Buma Oeuvre Award Multimedia, de Lifetime Achievement Award en de Buma Gouden Harp.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend