Nieuws

Stephen Emmer wint Buma Oeuvre Award Multimedia

Wie de leadermuziek van onder andere RTL Boulevard, RTL Nieuws en het NOS Journaal hoort, luistert onbewust naar het werk van Stephen Emmer. Hij is naast de meest beluisterde muziekcomponist van Nederland ook de eerste fulltime mediacomponist en daarmee de grondlegger van zijn vakgebied. Gedurende zijn loopbaan verwierf Emmer de bijnaam seven-minute-man, gezien er iedere zeven minuten een tune van hem te horen was op radio of televisie. Vanavond werd in RTL Boulevard bekendgemaakt dat het werk van Stephen Emmer wordt bekroond met de Buma Oeuvre Award Multimedia.

Stephen Emmer mag de eervolle prijs op maandag 9 maart in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Buma Awards in Studio 21 in Hilversum. De prijs is voor het werk dat hij gedurende zijn loopbaan heeft gecomponeerd. Emmer heeft in 35 jaar meer dan duizend tunes gemaakt en was onder andere 25 jaar lang verantwoordelijk voor alle muziek van het NOS Journaal.

Frank Helmink, managing director Buma Cultuur: “Stephen Emmer is zonder twijfel een van de meest succesvolle Nederlandse componisten. Zijn tunes zijn herkenbaar en vervelen niet. Iedere Nederlander heeft wel eens een tune van hem gehoord. De Buma Oeuvre Award Multimedia verdient hij dan ook als geen ander!

Stephen Emmer
Duizendpoot Stephen Emmer (Amsterdam, 28 januari 1958) heeft een gevarieerde carrière. Zo was Emmer muzikant in diverse bands, nam hij deel aan zeer uiteenlopende muziekprojecten en componeerde hij muziek voor films, documentaires, commercials, series, exposities en leaders voor tv-programma’s. Grote successen maakte hij met tunes voor onder andere RTL Nieuws, het NOS Journaal, RTL Boulevard en Radio 538. Daarnaast kreeg Emmer ook internationale prijzen voor zijn eigen composities uitgevoerd door wereldsterren als Lou Reed, Chaka Khan en Patti Austin.

Stephen Emmer: “Ik ben dankbaar voor deze ultieme erkenning van mijn aandeel in dit beroep, wat vóór mij nog geen echt volledig beroep was, maar mede door dit soort aanmoedigingen en ondersteuningen een mooie toekomst tegemoet gaat binnen de Nederlandse muziekwereld!

Buma Awards
De Buma Awards worden dit jaar op 9 maart uitgereikt. Tijdens de jaarlijkse gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2019. Daarnaast worden er diverse juryprijzen uitgereikt, waaronder de Lennaert Nijgh Prijs, de Buma Oeuvre Award Multimedia, de Lifetime Achievement Award en de Buma Gouden Harp.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Muzikantendag 2024 programma header

Muzikantendag 2024: eerste deel programma bekend

ESNS25 inschrijving geopend

Geopend: inschrijving voor Europese artiesten ESNS25