Annie M.G. Schmidtprijs geschaald - uitreiking toegankelijk
Nieuws

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs in 2024 toegankelijk

Op zondag 21 april reikt het Amsterdams Kleinkunst Festival voor het eerst in haar rijke geschiedenis de Annie M.G.Schmidtprijs uit in De Kleine Komedie. In samenwerking met Buma Cultuur is er een voor het publiek toegankelijk avondprogramma gerealiseerd. De zes genomineerden artiesten zullen hun lied live ten gehore brengen. Na afloop wordt de prestigieuze prijs voor het beste theaterlied van 2023 uitgereikt aan de componist, tekstschrijver en uitvoerend(e) artiest(en).

Voor het publiek toegankelijk

Dat de uitreiking voor het eerst voor publiek toegankelijk is, is een bewuste keuze, geeft Daniël van Veen (directeur van het AFK) aan:

“De beslissing om de Annie M.G. Schmidtprijs uitreiking dit jaar openbaar toegankelijk te maken in De Kleine Komedie is met name gebaseerd op de unieke inhoud van het programma; dat alle genomineerde artiesten hier samenkomen op één podium, om speciaal voor de Annie M.G. Schmidtprijs hun lied ten gehore te brengen, is heel bijzonder. Het zijn live uitvoeringen van liedjes die anders misschien onontdekt zouden blijven. Bovendien komen de genomineerde liederen veelal uit programma’s die eerder in deze zaal in première gingen. Redenen genoeg om dit evenement voor een breder publiek open te stellen, de zaal van Theater Bellevue bleek hiervoor te klein.”

Kaarten Annie M.G. Schmidtprijs uitreiking

De uitreiking vindt plaats op zondag 21 april 2024 in De Kleine Komedie in Amsterdam. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop. Koop nu alvast je kaartje en weet zeker dat je erbij bent! De genomineerden van de Annie M.G. Schmidtprijs worden later bekendgemaakt.

Over de Annie M.G. Schmidtprijs

Deze prijs, een gezamenlijk initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur, wordt sinds 1992 uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest van het beste Nederlandstalige theaterlied van het jaar. De winnaar ontvangt een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt (ontworpen door kunstenaar Frank Rosen) en een cheque ter waarde van €3.500,-. Eerdere winnaars zijn onder andere Maarten van Roozendaal, Brigitte Kaandorp, Yentl en de Boer, Wende, Jan Rot, Alex Klaasen, Kiki Schippers, Joost Spijkers en Flip Noorman.

Bekijk de winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs 2022

Dien je theaterlied in

Heb jij als artiest, componist of uitvoerend artiest een theaterlied geproduceerd dit jaar? En heb je altijd gedroomd van het winnen van een prestigieuze prijs? Je hebt nog tot en met 15 december 2023 om jouw theaterlied in te dienen via www.afk.nl.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop