Buma Awards
Nieuws

22 mei: uitreiking Buma Awards 2023

Op maandag 22 mei vindt de uitreiking van de Buma Awards 2023 plaats in het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Tijdens deze avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met diverse prijzen, waaronder De Gouden Harp, Lifetime Achievement Award en de Lennaert Nijgh Prijs. Ook worden de Top 20 Nationaal en Top 5 Internationaal bekendgemaakt voor de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2022.

Speciale playlist

De presentatie van de avond is in handen van Edson da Graça. In aanloop naar de uitreiking hebben Buma Cultuur en enkele streamingplatforms de handen ineengeslagen om aandacht te vestigen op de mensen achter de hits. Zo zijn diverse songwriters te zien op foto’s en in video’s van Buma Cultuur, en zijn de genomineerde nummers te luisteren via de Buma Awards 2023 playlist. De genomineerde nummers staan op alfabetische volgorde in de playlist. Zodra de rangschikking bekend is, worden de nummers op die volgorde geplaatst.

We geven de tekstschrijvers en componisten op de foto’s en in die video’s een podium. Zij zijn degenen die in de spotlight worden geplaatst en dat ook dubbel en dwars verdienen.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur

De mensen achter de hits

De uitreiking van de Buma Awards 2023 is een belangrijk evenement in de Nederlandse muziekindustrie en toont aan hoeveel talent er is in Nederland. Door de aandacht te vestigen op de mensen achter de hits, zorgt Buma Cultuur ervoor dat deze talenten de erkenning krijgen die ze verdienen. Zo zijn onder meer Arno Krabman en Sander de Bie, de mannen die verantwoordelijk zijn voor het nummer Automatisch van FLEMMING, te zien. Maar ook het gehele team achter Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K, maakt haar opwachting op beeld. Christian Astrop, die terug te vinden is in de Top 5 Internationaal als schrijver van Falling Back voor Drake, is eveneens op de gevoelige plaat vastgelegd.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend