Nieuws

Stiekem van Maan ft Goldband prijkt bovenaan Buma Awards Top 20 Nationaal

Stiekem van Maan ft. Goldband is het meest succesvolle nummer van 2023. De song prijkt bovenaan de Top 20 Nationaal. Het nummer is geschreven door Maan de Steenwinkel, Karel Gerlach, Boaz Kok, Milo Driessen, Wieger Hoogendorp en Arno Krabman. Krabman mag zich ‘hofleverancier’ van de Top 20 Nationaal noemen. Hij heeft als auteur een aandeel in zes nummers die in de Top 20 Nationaal zijn terug te vinden.

Tijdens de Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest succesvolle singles in 2023.

Arno Krabman ‘hofleverancier’ bij Buma Awards 2024

Arno Krabman werd maandag maar liefst zes keer naar voren geroepen om een Buma Award in ontvangst te nemen. Naast de nummer 1 en 2-positie, is hij ook terug te vinden op nummer 8 (Suzan & Freek met Slapeloosheid), 15 (Claude met Layla), 16 (Morgen Wordt Fantastisch van Acda en de Munnik) en 17 (Automatisch van Flemming).

Stiekem geeft Claude met Ladada (Mon Dernier Mot) en Lay Low van Tiësto het nakijken. Het collectief Erik Smaaland, Dag Holtan-Hartwig, Halvor Folstad, Mio (NOR), Nick Strand & Tiësto staat aan de (schijvers)basis van Lay Low, uitgevoerd door Tiësto.

Tiësto bezet eerste twee plaatsen Top 5 Internationaal

De Top 5 Internationaal wordt aangevoerd door Tiësto ft. Tate McRae met 10:35, dat ook al in 2023 was terug te vinden op nummer 3 in de Top 5 Internationaal. Op nummer 2 staat het eerder genoemde Lay Low van Tiësto en de derde plaats wordt bezet door Tiakola met Meuda. Tiësto is overigens niet alleen de uitvoerende artiest, maar ook auteur van beide topnoteringen.

Buma Awards 2024

Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lifetime Achievement Award naar Within Temptation, is de Buma Gouden Harp voor Lex Harding en de Lennaert Nijgh Prijs is toegekend aan Thomas Acda.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

inJazz festival en conferentie programma 2024

Gratis jazzfestival inJazz van 26 t/m 28 juni in Amsterdam en Rotterdam

Ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar-verkiezing: zanger Claude