Nieuws

Vijf genomineerden Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2021

Uit in totaal 150 inzendingen heeft de jury vijf liedjes genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2021. De winnaar wordt op zondag 18 april bekendgemaakt in het Wilminktheater in Enschede. Het publiek kan daarnaast meestemmen voor de publieksprijs.

De Willem Wilminkprijs, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De prijs is bedoeld voor het beste kinderlied van de afgelopen twee jaar. Eerdere winnaars waren o.a. Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Thijs Borsten, Henny Vrienten, Katinka Polderman en Kenny B.

Dit jaar stuurden 150 componisten, tekstschrijvers en producenten hun lied in, meer dan in afgelopen jaren. De jury hoorde van alles langskomen: van lieve wiegeliedjes voor baby’s tot kont-tegen-de-krib-liedjes voor pre-tieners. Uiteindelijk heeft de jury (Thijs Borsten, Ageeth de Haan, Fay Lovsky, Trudie Lucardie en Jeroen Schipper) de volgende vijf inzendingen genomineerd:

  • Boem Pats Kledder en Boink van tekstschrijver en componist Jan Groenteman, gezongen door Eric Robillard & Freek Koopmans (“Een aanstekelijk vrolijk lied over een drummer in de dop”)
  • Dan ben je mijn vriend niet meer van Jasper Smit (“Een complex tekstgegeven dat muzikaal lenig is opgelost”)
  • Olifant van Gerjan Schreuder (“Papahumor in een muzikale omlijsting”)
  • Stotteren van Typhoon (“Een hart onder de riem van een stotteraar”)
  • Ziekenhuis van tekstschrijver Jurrian van Dongen, met muziek van Rutger de Bekker en gezongen door Maarten Heijmans (“Aangrijpend juist door afwezigheid van sentimentaliteit”)

De winnaar wordt op zondag 18 april bekendgemaakt, als afsluiting van de Kindermuziekweek. Dan vindt ook de uitreiking van de publieksprijs plaats. Het publiek kan tot en met vrijdag 16 april een stem uitbrengen op een van de vijf genomineerde kinderliedjes. Stemmen kan via: www.willemwilminkprijs.nl. Op dezelfde website kan op zondag 18 april om 16:00 uur ook de prijsuitreiking live worden bekeken, inclusief optredens van de vijf genomineerden.

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5.000,- (€ 3.000,- voor de tekstschrijver, € 1.000,- voor de componist en € 1.000,- voor de uitvoerende artiest).


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend