Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juli 2019

19

juli
2019

Nominaties Buma NL Awards ‘Meest Succesvolle Album en Track’ bekend

Zowel Nielson, Frenna, Tino Martin als André Hazes zijn meerdere keren genomineerd voor een Buma NL Award in de categorieën Meest Succesvolle Album en Meest Succesvolle Track. Dat blijkt uit de lijst van alle genomineerden voor de Buma NL Awards, die vandaag bekend is geworden. De komende weken worden ook de nominaties uit alle overige categorieën bekendgemaakt. Alle uiteindelijke winnaars van de awards worden tijdens Buma NL op 30 september 2019 in het Utrechtse TivoliVredenburg bekendgemaakt.

Bij de toekenning van de Buma NL Awards wordt onderscheid gemaakt in de genres Hollands, Pop, Urban en Alternatief. Voor Meest Succesvolle Track zijn er awards in de genres Pop, Urban en Hollands. De Album-categorie kent een aanvulling met het genre Alternatief.
Nielson is met het album Diamant kanshebber voor een Buma NL Award in de categorie Pop. In de categorie Meest Succesvolle Track – Pop is Nielson met IJskoud genomineerd. Ook nieuwkomer Davina Michelle maakt in deze categorie kans met Duurt Te Lang.
In de categorie Hollands zien we zowel Tino Martin als André Hazes twee keer genomineerd. Tino Martin is genomineerd met de single Zij Weet Het en met zijn album Thuis Komen Pas De Tranen. André Hazes is in de race voor een award met de single Anders en het album Anders. In de categorie Urban zien we Frenna twee keer terug met een nominatie. Frenna is samen met Lil Kleine genomineerd voor de single Verleden Tijd, maar maakt ook kans op een award met zijn album Francis.
Alle overige nominaties in alle bekende Buma NL-categorieën worden de komende weken ook bekendgemaakt.

De Buma NL Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandstalige muziekcultuur die dit jaar voor de tiende keer worden uitgereikt. De nominaties worden bepaald door de Stichting Nederlandse Top 40, onafhankelijk objectief en betrouwbaar, op basis van airplay, streaming, trends op social media en verkoop/downloads, gemeten over de periode van 1 september 2018 tot en met 30 juni 2019. Releases die voor 2018 zijn uitgekomen zijn niet meegenomen in de meting.

Overzicht Buma NL Awards
In de categorieën Meest Succesvolle Album en Meest Succesvolle Track zijn onderstaande acts en artiesten in willekeurige volgorde genomineerd:

Meest Succesvolle Track – Pop
IJskoud – Nielson
Duurt Te Lang – Davina Michelle
Hij Is Van Mij – Kris Kross Amsterdam & Maan & Tabitha feat. Bizzey

Meest Succesvolle Track – Urban
Huts – The Blockparty & Esko ft. Mouad Locos & Joey AK & Esko & Chivv
Verleden Tijd – Frenna & Lil Kleine
Culo – Bizzey & Frenna & KM & Ramiks

Meest Succesvolle Track – Hollands
Anders – André Hazes
Atje Voor De Sfeer – René Karst
Zij Weet Het – Tino Martin

Meest Succesvolle Album – Pop
Wen D’r Maar Aan – Anouk
Diamant – Nielson
Even Weg – Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles

Meest Succesvolle Album – Urban
We Moeten Door 2 – Broederliefde
Francis – Frenna
Hella Cash – Josylvio

Meest Succesvolle Album – Hollands
Met Andere Woorden – Jan Smit
Anders – André Hazes
Thuis Komen Pas De Tranen – Tino Martin

Meest Succesvolle Album – Alternatief
Geen Achttien Meer – Thijs Boontjes
Blijf Je Koel – Tolls
Multimens – Lucky Fonz III

Over Buma NL
Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses, showcases en de Buma NL awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers. Buma NL 2019 vindt plaats op 30 september 2019 in TivoliVredenburg te Utrecht.

buma.nl