Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2017

2

oktober
2017

NPO baas zegt toe: streef naar minstens 25% Nederlandse muziek op NPO Radio 2

Voor Buma Cultuur directeur Frank Helmink is deze toezegging de beloning van een jarenlange lobby om meer Nederlands product op de nationale publieke radio te krijgen. Helmink: “De NPO is de omroep ‘van iedereen en voor iedereen’. Zeker als je kijkt naar de radio hebben wij altijd gevonden dat het Nederlands product daarin een ondergeschoven kindje was. Deze toezegging van de NPO 2 netmanager is een terechte erkenning én een impuls voor alle Nederlandse muziek.”

Voor Helmink is het vooral belangrijk dat de toezegging niet ‘van bovenaf’ aan de discjockeys wordt opgelegd: “Het zijn juist de DJ’s die achter deze beslissing staan. Je ziet op een evenement als Buma NL dat muziek van Nederlandse bodem enorm breed is geworden met veel ‘urban’ en ‘alternatieve’ invloeden waarmee een groot en divers publiek wordt bereikt. Het is muziek die perfect past op een zender als NPO Radio 2 maar ook op veel andere radiostations. Onze missie is dan ook nog niet ten einde.”

Buma NL, het festival voor de Nederlandse muziek. Artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers, labels en muziekliefhebbers, wordt vanavond afgesloten met de uitreiking van de Buma NL Awards.