Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2018

1

juni
2018

Nu online: het complete inJazz conferentieprogramma!

‘Gender & Jazz’, ‘Approaching a label – do’s and don’ts’ en ‘The Festival Challenge’? Het zijn slechts drie highlights van het veelomvattende conferentieprogramma van inJazz. Op vrijdag 29 juni verzamelen internationale jazz en wereldmuziek professionals zich in het Rotterdamse LantarenVenster om kennis en ervaring uit te wisselen. Het complete conferentieprogramma is nu online: www.injazz.nl/inconference.

Highlights inConference programma
Voor het derde jaar op rij vindt het panel ‘The Festival Challenge’ plaats tijdens inConference. Wees voorbereid op eerlijke achtergrondverhalen over het organiseren van festivals: alle ups and downs komen aan bod. Deze editie met Heerlen Jazz, Amsterdam JazzFest en Leuven Jazz. Eén van de nieuwe panels is Gender & Jazz. In het culturele werkveld wordt gediscussieerd over functies, ingevuld door vrouwen. Zowel in de spotlights als achter de schermen. Dankzij initiatieven zoals Keychange zit gelijkwaardigheid in de lift, maar er zijn nog vele stappen te zetten. Een panel met sprekers waaronder Raluca Balcu (Romanian Jazz International), Francine Gorman (Keychange – PRS Foundation) en Mijke Loeven (Bimhuis). Een interactieve presentatie wordt gehost door Nicholas Bild (Berthold Records). Wanneer en hoe neemt een muzikant contact op met een label? Welke factoren zorgen ervoor dat dit werkt? Bezoekers van de conferentie beleven een ‘meeting’ van zo’n 25 minuten waarin een artiest kennismaakt met een label. Al met al een interessante case waarbij feiten, do’s and don’ts, informatie over labels, manieren hoe je je muziek kunt releasen en nog veel meer zaken voorbijkomen.
Bekijk het complete conferentieprogramma online: www.injazz.nl

inJazz: the international place to be
Talent en ambitie zo hoog als de skyscrapers van Rotterdam! Muzikanten uit binnen- en buitenland nemen je op 28 en 29 juni mee op een muzikale reis. Het avondprogramma van inJazz is gratis toegankelijk en vindt plaats in LantarenVenster en Kantine Walhalla. Tijdens inFestival wisselen ruim veertig acts elkaar af met kleine sets: van ingetogen tot knallende performances. De bands verkennen de grenzen van onder meer jazz, world, hiphop, electro, funaná, pop, balkan en psychedelica en/of combineren de klanken. De selectie van de acts is verzorgd door professionals uit de internationale jazzscene. Dit zijn de acts die het komende seizoen de wereld gaan veroveren. En je kan ze nu al zien in Rotterdam!
Op vrijdag 29 juni, voordat het avondprogramma losbarst, organiseert inJazz haar conferentieprogramma in LantarenVenster. Muzikanten, bookers, managers, programmeurs en andere Europese professionals verzamelen zich om een dag lang kennis uit te wisselen en elkaar (beter) te leren kennen. Centraal dit jaar staan de landen Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Tijdens de diverse panels, presentaties en netwerkmomenten komen ontwikkelingen binnen jazzland aan bod. Voor inConference is een registratie vereist.
inJazz vormt de officiële opening van twee weken jazz in Rotterdam: North Sea Round Town en NN North Sea Jazz Festival.