Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2016

15

januari
2016

Number8 en Gigstarter winnen Buma Music meets Tech Awards

Number8 heeft de Buma Music meets Tech Award en daarmee een geldprijs van 5000 euro gewonnen. Gigstarter won de Buma Music meets Tech Public’s Choice Award. Uit handen van juryvoorzitter Ralph Simon ontvingen zij deze prijzen tijdens het mede door Buma georganiseerde Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Buma Music meets Tech Awards
De jury was op zoek naar het concept dat zich het meest buiten de gevestigde kaders van de muziekindustrie begeeft en heeft de inzendingen beoordeeld op innovatie en toegevoegde waarde. Juryvoorzitter Ralph Simon (Mobilium, GB) en juryleden Jeroen van Erp (Fabrique), Todd Hansen (SxSW), Monique van Dusseldorp (TedEx), Chris Carey (Media Insight Consulting) en Kirsten van Houten (Buma/Stemra) bepaalden dat Number8 daar het meest aan voldeed.

Jury: “De Buma Music meets Tech Awards van 2016 laten een hoge mate van originaliteit en moderniteit zien, commercieel denken en creatieve manieren om de bredere muziek- en live-industrieën verder te ontwikkelen.

De winnaar, Number8, kwam volgens de jury net boven de sterke concurrentie uit en bracht het concept en de relevantie ervan naar een hoger niveau.”

Via de #BMMT16-app stemde het publiek op haar favoriete start-up. De start-up met de hoogste waardering, Gigstarter, heeft Buma Music meets Tech Public’s Choice Award gewonnen.

Over Buma Music meets Tech
Buma Music meets Tech is het innovatieprogramma van de Eurosonic Noorderslag Conferentie. Buma Music meets Tech, is opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt en stimuleert om de groei te versnellen. Door exposure, netwerken, het delen van kennis en ervaring met professionals, de validatie vanuit collectieve beheersorganisaties en het netwerk stimuleert Buma Music meets Tech de ontwikkeling van start-ups. Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Buma Music meets Tech een pitchprogramma voor start-ups en een conferentieprogramma over innovatie.