Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

September 2014

18

september
2014

Opnieuw Buma NL Award voor Django Wagner

Django Wagner heeft donderdagavond op de Parade in Den Bosch voor de tweede achtereenvolgende keer de Buma NL Award voor beste zanger ontvangen. Andere prijzen gingen naar Marianne Weber voor beste zangeres en Jan Smit als beste auteur. Een ontroerde Pierre Kartner kreeg van Buma NL een Lifetime Achievement Award voor zijn gehele oeuvre.

Voor Django Wagner heeft de prijs een speciale betekenis: “De Buma NL Awards zijn een erkenning ván collega’s vóór collega’s. Dat deze eer me nu voor de tweede keer ten deel valt, vind ik heel bijzonder.”

Op de feestelijke slotavond van Buma NL, het jaarlijkse evenement ter promotie van de vaderlandse muziek, werden door musicalster en tv-presentatrice Antje Monteiro nog meer prijzen uitgereikt. De Toppers kregen een Buma NL Award voor beste live act en Topper René Froger kreeg ook nog zelf een Award voor zijn videoclip Juich voor NL.

De prijs voor beste single ging naar de feestplaat Vrouwkes van Snollebollekes en zanger Henk Dissel kreeg een Award voor beste talent.

De Buma NL Awards, die dit jaar voor de vijfde keer door Buma Cultuur werden uitgereikt, worden gekozen door een jury die is samengesteld uit professionals in de muziekindustrie.

Winnaars Buma NL Awards 2014

Beste Zanger
Django Wagner

Beste Zangeres
Marianne Weber

Beste Auteur
Jan Smit

Beste Talent
Henk Dissel

Beste Single
Snollebollekes – Vrouwkes

Beste Live act
Toppers

Beste Videoclip
Rene Froger – Juich voor NL

Lifetime Achievement Award
Pierre Kartner – gehele oeuvre