Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Februari 2019

14

februari
2019

Oproep tot inzenden voor Buma Awards ‘Music in Media’ categorieën

Op 21 en 22 mei vindt Buma Music in Motion plaats, deze jaarlijkse conferentie in Amsterdam richt zich op het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame. Om de succesvolste mensen die de muziek voor deze media componeren te onderscheiden, worden er gedurende dit event Buma Awards uitgereikt. Een deskundige 20-koppige jury, met onder meer gevierd componist Bob Zimmerman, Gouden Kalf winnaar Alex Simu en producent Danielle Guirguis bepaalt de winnaars. Voor de Buma Award Beste Reclamemuziek is een samenwerking aangegaan met Adformatie. Daarnaast zet Buma Music in Motion jaarlijks nieuw talent in de schijnwerpers met de BMIM New Talent Award.

“Zeker bij de componisten van multimedia-muziek is het zo dat zij achter de schermen met hun talent verschrikkelijk veel goede muziek maken. De Buma Awards zijn de manier om één keer per jaar het vele talent uit Nederland de aandacht te geven die het verdient.”, aldus Frank Helmink, directeur Buma Cultuur.

Nederlandse componisten en muzikanten die in opdracht componeren en aan de voorwaarden voldoen worden vanaf nu uitgenodigd hun beste werken uit 2018 in te zenden via de onderstaande links om kans te maken op een Buma Award. De inzendingen dienen 10 maart 2019 binnen te zijn.

De categorieën zijn:

Deze Buma Awards voor ‘Music in Media’ worden uitgereikt tijdens het Buma Music in Motion Dinner op 21 mei in Tolhuistuin in Amsterdam. Tickets voor de conferentie en awardshow zijn te koop via de BMIM website.

Over Buma Music in Motion
Buma Music in Motion organiseert dit jaar haar negende editie. De jaarlijkse conferentie is 22 mei in de Tolhuistuin Amsterdam en richt zich op het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame. De eerste bevestigde spreker is Steve Schnur, Worldwide President of Music of EA Games, meer namen volgen snel. Naast dit eigen evenement is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partner festivals Musexpo, Cannes Lions, IFFR en het Nederlands Film Festival. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media.

Meer informatie is te vinden op www.buma-music-in-motion.nl.
Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.