Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2019

7

mei
2019

President of Music EA Games en componist The Killing naar Buma Music in Motion

Op 21 en 22 mei aanstaande vindt Buma Music in Motion plaats, dè jaarlijkse internationale conferentie die zich richt op het innovatief gebruik van muziek in film, games, televisie en commercials in Amsterdam. Met een mix van hoogwaardige panels, aansprekende gasten en uitgebreide netwerkmogelijkheden is BMIM uniek in zijn soort.

Buma Music in Motion verwelkomt dit jaar naast Steve Schnur en Frans Bak, ook regisseur, producent, composer en artiest Sam Spiegel die onlangs nog samenwerkte met Wu-Tang Clan voor een branded webseries; uit New York Josh Rabinowitz, tot voor kort directeur Muziek bij één van de grootste Amerikaanse reclamebureaus Grey Group; de Emmy-genomineerde Sunna Wehrmeijer die met James Newton Howard heeft gewerkt aan onder meer ‘The Hunger Games’; de Nederlandse componist Martijn Schimmer, bekend van onder meer ‘The Voice’ en ‘Verliefd op Ibiza’; regisseur Giancarlo Sanchez (Mocro Maffia); Steven Dolcemaschio (Sonos); de Duitse film componist Franziska Henke; componist Ella van der Woude die momenteel werkt aan de nieuwe film van Halina Reijn: ‘Instinct’ en vele anderen.

Meer dan 40 aansprekende namen vanuit de (internationale) muziekindustrie zijn onderdeel van de conferentie in zestien panels, workshops, sessies, Q&A’s en uitgebreide netwerkmogelijkheden. De conferentiedag wordt voor het vierde jaar op rij afgetrapt met de One on One Sessions, waarin bezoekers de kans krijgen om in korte sessies mede-professionals te ontmoeten. Er worden meer dan honderd gesprekken gepland met ruim twintig regisseurs, producenten, componisten en sprekers.

Over Buma Music in Motion
Buma Music in Motion is het platform voor innovatief gebruik van muziek in media. De jaarlijkse conferentie vindt elk jaar mei plaats in de Tolhuistuin Amsterdam en richt zich op het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame. Vast onderdeel zijn de Buma Awards Music in Media categories, waarin de succesvolste mensen die muziek voor media componeren worden onderscheiden. Naast dit eigen evenement is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partner festivals Musexpo, MediaSoundHamburg, IFFR, Eurosonic Noorderslag, Epica Awards, Cannes Lions (Embassy of Dutch Creativity) en het Nederlands Film Festival. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media. Uit de hoeveelheid (internationale) awards die media muziek binnen sleept, blijkt immers dat de Nederlandse scene wereldwijd erg succesvol is.

Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.

www.buma-music-in-motion.nl