Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2018

18

mei
2018

Programma Muzikantendag 2018 compleet

Het programma van de Muzikantendag is compleet. Op zaterdag 26 mei komen meer dan 100 professionals en bekende muzikanten uit de Nederlandse muziekindustrie naar de Melkweg en Sugarfactory in Amsterdam. Ambitieuze muzikanten kunnen hun muziek pitchen bij meer dan 75 professionals tijdens de demospreekuren. Tijdens diverse panels en flitscolleges leren muzikanten onder andere over deals en geld verdienen, hoe ze op de radio of tv komen en wellicht worden ze wel ontdekt als hét nieuwe talent.

Bijna 1000 luisterbeurten in het Demospreekuur
De Muzikantendag is de plek om je muziek te pitchen bij muziekprofessionals. Boekers, managers, platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers, producers en programmeurs zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger niveau kunnen tillen.

Met vertegenwoordigers van o.a. DWDD, NPO 3FM, Friendly Fire, 3VOOR12, Topbillin’, Universal Music, NPO Radio 2, Agents After All, BMG Talpa Music, Popronde, OOR, NPO FunX, MassiveMusic en Puna hebben we meer dan 75 professionals voor je klaar zitten. Met bijna 1000 luisterbeurten biedt de Muzikantendag optimaal de ruimte muziek te pitchen aan de muziekindustrie.

Niet één, maar twee demopanels
In het afsluitende demopanel nemen dit jaar voor het eerst tien professionals plaats. In het demopanel zitten Diederik van Zessen (NPO 3FM), Erik Delobel (Hedon), Erwin Vogel (Pinguin Tune Support), Jantine Heij, Jessica van Amerongen (DWDD), Martijn Groeneveld (Mailmen), Max van Bossé (Paradiso), Menno Visser (3voor12), Pien Feith (Friendly Fire) en Tijs van Liemt (Universal Music). Moderators zijn Jasper van Vugt (OOR, Herman Brood Academie) en Rita Zipora.

Naast het afsluitende demopanel is er dit jaar ook weer een hiphop en urban demopanel. Hier nemen Eric van Holland (NPO FunX) en Gaétan van de Sande (Gaétan Consultancy) plaats.

Panels, flitscolleges en clinics
De Muzikantendag is ook dé plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant. Muzikanten kunnen terecht bij diverse panels, flitscolleges en clinics. Onderwerpen over het team van de artiest, schrijven in opdracht en de grens over komen langs bij diverse panels in de Melkweg. Daarnaast is Sjamsoedin, die je kunt kennen van zijn werk bij Nobody Beats The Drum, in samenwerking met Interface, aanwezig om een clinic te geven over modulaire synthesizers. Ook David Achter de Molen van Klap van de Molen is er en doet een live podcast.

Naast de panels en clinics bieden we ook dit jaar talentvolle muzikanten handige informatie aan met behulp van acht flitscolleges. Muzikanten kunnen hier kennis opdoen over onder andere scoren met je videoclip, door Jochem Winterwerp. Producer Marg van Eenbergen komt vertellen over de meerwaarde van een producer en Erwin Vogel (Pinguin Tune Support) spreekt over pluggen. Meer informatie over de panels, flitscolleges en clinics is te vinden op de website van de Muzikantendag: www.muzikantendag.nl. Hier is ook het blokkenschema van zaterdag 26 mei te vinden.

Muzikantendag Academy
Wil je je goed voorbereiden? Op www.muzikantendag.nl/academy staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.

Muzikantendag After
Na afloop van de Muzikantendag is er ook nog een gratis afterborrel voor alle bezoekers van de Muzikantendag in de Sugarfactory. Deze start om 18:00 uur. Er zal beperkt plek zijn, dus wees op tijd als je hier bij wilt zijn (vol=vol). De after wordt georganiseerd in samenwerking met de NMUV. Tijdens de avond treedt Cordon Rouge op.

Informatie
Muzikantendag 2018
Zaterdag 26 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- (excl. €2,05 servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met POPnl, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant, de NMUV, Sena, de Melkweg en Sugarfactory. Meer info: www.muzikantendag.nl.