Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2019

10

mei
2019

Programma Muzikantendag 2019 compleet

Het programma van de Muzikantendag is compleet. Op zaterdag 18 mei komen meer dan 100 professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en bekende muzikanten naar de Melkweg en het Cinecenter in Amsterdam. Ambitieuze muzikanten kunnen één-op-één hun muziek pitchen bij meer dan 75 professionals tijdens de demospreekuren. Tijdens panels en flitscolleges leren muzikanten o.a. over deals en geld verdienen, streaming en online promotie.

Bijna 1000 luisterbeurten in het Demospreekuur
De Muzikantendag is dé plek om je muziek te pitchen bij muziekprofessionals. Boekers, managers, medewerkers van platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers, producers en programmeurs zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger niveau kunnen tillen.

Met vertegenwoordigers van o.a. Spotify, NPO 3FM, Friendly Fire, Top Notch, 3voor12, Universal Music, Sizzer Amsterdam, Popronde, OOR, Sony, Agents After All, MassiveMusic, Caroline Benelux en Puna hebben we meer dan 75 professionals voor je klaar zitten. Met bijna 1000 luisterbeurten biedt de Muzikantendag optimaal de ruimte muziek te pitchen aan de muziekindustrie.

Niet één, maar twee demopanels
In het afsluitende demopanel nemen ook dit jaar weer verschillende professionals plaats. In het demopanel zitten Erroll Antonie (BMG Talpa Music), Erwin Vogel (Pinguïn Tune Support, Top Notch), Ilana Goldstoff (Sizzer Amsterdam), Jantine Heij, Jurriën Haverlag (NPO 3FM Talent), Lisa de Jongh (Patronaat), Max van Bossé (Paradiso), Menno Visser (3voor12) en Pien Feith (Friendly Fire). Moderators zijn Jasper van Vugt (OOR, Herman Brood Academie) en Rita Zipora.
Naast het afsluitende demopanel is er ook weer een hiphop en urban demopanel. Hier nemen Gaetan van de Sande (TRIFECTA), Adai O’Bryan (Puna), The Flexican en Ruby van den Brink (Twist Agency) plaats.

Panels, flitscolleges en clinics
De Muzikantendag is ook dé plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant. In de Melkweg geeft Tim van Delft (De Staat) een clinic drums en vertelt Caro Emerald over haar muzikale carrière. Ook zijn er in de Cinema van de Melkweg weer flitscolleges waar o.a. Jochem Winterwerp en Rogier van der Zouwen komen vertellen over DIY Promotie, spreekt Job de Wit over succes in het buitenland en heeft Bodine Hordijk (NPO 3FM) het over het vak van de muzieksamensteller.

Nieuw dit jaar is het programma in het Cinecenter, tegenover de Melkweg. Hier kun je meer te weten te komen over verschillende muziekrechten, doorbreken in 2020 en boekers en managers. Hier vinden ook diverse workshops plaats waar we meer in gaan op artistiek inhoudelijke onderwerpen. Zo is er in samenwerking met Abbey Road Institute een workshop mixen en masteren van Huub Reijnders (Hooray for Music, Abbey Road Institute) en Marco Antonio Spaventi (Abbey Road Institute), leer je meer over tekst en compositie en zijn er studio demonstraties van Perquisite en Basil Kühne.

Meer informatie over de panels, flitscolleges en clinics is te vinden op de website van de Muzikantendag: www.muzikantendag.nl. Hier is ook het blokkenschema van zaterdag 18 mei te vinden.

Academy
Wie zich goed wil voorbereiden op de Muzikantendag, kan terecht op www.muzikantendag.nl/academy. Op deze website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.

Dit jaar valt de Muzikantendag samen met de finales van de Grote Prijs van Nederland. Klik hier voor meer informatie over de locaties en tijden van de finales.

Informatie
Muzikantendag 2019
Zaterdag 18 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- (excl. €2,25,- servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Sena, de Grote Prijs van Nederland, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant, Grolsch, NMUV, Abbey Road Institute en de Melkweg. Meer info: www.muzikantendag.nl