Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2016

13

mei
2016

Programma Muzikantendag Amsterdam is compleet

Het programma van de Muzikantendag is compleet. Op zaterdag 21 mei komen meer dan 120 professionals uit de Nederlandse muziekindustrie samen in Q-Factory te Amsterdam. Ze ontmoeten er ambitieuze muzikanten uit alle genres tijdens het Demospreekuur, leggen in panels en clinics uit hoe muzikanten geld kunnen verdienen met hun liedjes en hoe ze hun muziek naar een hoger niveau kunnen tillen en spotten er nieuw talent.

Met de bevestiging van o.a. Giel Beelen, gitaarclinic Sjako!, Buffi Duberman en vertegenwoordigers van o.a. Spotify, Universal Music, NPO Radio 2 en 3FM, FunX, [PIAS], Agents After All, Popronde,Noah’s Ark en Nu.nl is deze landelijke Muzikantendag dé manier voor muzikanten om zichzelf in de kijker te spelen, informatie op te doen en contacten te leggen die een doorbraak mogelijk kunnen maken.

Nieuwe clinic bevestigd
Behalve de clinic productie van Re:Freshed Orchestra, gepresenteerd door Interface, is er nog een clinic waarin dieper wordt ingegaan op de muziek. Zo presenteert Gitarist Magazine de Gitaarclinic Sjako!, waarin de gitaristen van deze legendarische band hun geheimen delen met het publiek. Als moderator treedt topgitarist Jack Pisters (Conservatorium van Amsterdam) aan.

Giel Beelen in Demopanel
Het Demopanel vormt het spannende sluitstuk van de Muzikantendag. Muzikanten kunnen hun muziek laten horen tijdens het Demopanel. De muziek wordt ten overstaan van een volle zaal bezoekers gedraaid en becommentarieerd door vier professionals, die de muziek beoordelen op kwaliteit, potentie, productie, originaliteit, compositie en algehele indruk. De vier muziekprofessionals zijn Giel Beelen (3FM), Maarten Middendorp (Agents After All), Erroll Antonie (BMG Talpa Music) en Menno Visser (3voor12).

Demospreekuur en Promospreekuur
Direct je muziek pitchen bij muziekprofessionals van o.a. Radio 3FM/Serious Talent, Spotify, FunX, [PIAS], Agents After All, Universal Music, 3voor12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records? Dat kan tijdens het demospreekuur. Maar liefst 90 vertegenwoordigers uit de muziekindustrie zitten klaar om muziek te beluisteren van muzikanten in meer dan 1000 demoluisterbeurten, een record in de historie van de Muzikantendag. Boekers, managers, platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers en programmeurs zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger plan kunnen trekken.

Panelprogramma is compleet
Eerder werd reeds bekend dat Tjeerd Bomhof (schreef hits voor Anouk, Jacqueline Govaert en Sandra van Nieuwland) zijn werkwijze toelicht in het panel Songwriting. Hij krijgt gezelschap van Léon Paul Palmen (schreef hits voor o.a. Martin Garrix, Ferry Corsten en Miss Montreal) en Arriën Molema(schreef voor o.a. Room Eleven, Gare Du Nord en Henk Westbroek), die de geheimen van het liedjesschrijven uit de doeken doen.

Ook Perquisite, componist/producer voor o.a. Kris Berry & Perquisite, Pete Philly & Perquisite en winnaar van een Gouden Kalf voor zijn soundtracks, krijgt gezelschap in het panel Sync, Cowrite & Topline. Publishers Ilana Goldstoff (Sizzer) en Charlot Henzen (Cloud 9 / Downtown Music Publishing) leggen uit wat publishers voor jou als muzikant kunnen beteken.

Nieuw zijn de panels Geld verdienen met je muziek, met Buma/Stemra en Sena, het boekersforummet Katja Keersmaekers (Friendly Fire), Joris van Welsen (Radar Agency) en Maarten Middendorp (Agents After All) en Je band als bedrijf, met Sem Bakker (Rohe Advocaten) en Ruud Hoevenaar (EZ Boekhouding).

Speciale aandacht aan doorbreken naar een groter publiek wordt besteed in de panels Wat kan radio voor je carrière betekenen? met Tijs van Liemt (Universal Music), Arjan de Ruiter (NPO Radio 2), Bas van Wageningen (Homebass Records / Basementstudio / DI-RECT) en Erroll Antonie (Talpa / BMG) en het panel Online promotie, met Farid Benmbarek (Top Notch), Gaétan van de Sande (Gaétan Consultancy / Bravoure) en Steijn Koeijvoets (Deezer / 3S). De ins en outs van het pluggen wordt uit de doeken gedaan door pluggers Erwin Vogel, Kevin Bouwens, Erik Timmerman en Niels Mulder.

Flitscolleges
Gedurende de dag vinden korte ‘flitscolleges’ plaats waarin binnen vijftien minuten belangrijke onderwerpen in de muziekindustrie aan bod komen. Zo zijn er o.a. flitscolleges van Buma Cultuur over Exportbevordering van popmuziek, Pieter Perquin over de Beroepsvereniging Auteur-Muzikanten en TopNotch over de Videoclip. De volledige line-up met sprekers en onderwerpen staat op muzikantendag.nl.

Muzikantendag x Popronde: Popronde Preview met PALMSY, Electric Company, BARTEK, Pitou
Op de Muzikantendag wordt overdag genetwerkt, kennis opgedaan, gepitcht, connecties gelegd en inspiratie opgedaan. ’s Avonds is het tijd voor muziek. In samenwerking met Q-Factory, Conservatorium van Amsterdam, Herman Brood Academie, Popronde en Giels Talentenjacht treden vanaf 18.00 uur vier bands op in Q-Factory tijdens de Popronde Preview. Dit zijn: PALMSY en Electric Company (beide van de HBA) en BARTEK en Pitou (beide van het CvA). Het avondprogramma is van 18:00 – 22:30 uur en is gratis te bezoeken.

Academy
Wie na een inspirerende dag op zijn gemak alle informatie wilt nalezen of zich goed wil voorbereiden, kan terecht op de nieuwe Muzikantendag Academy. Op de website www.muzikantendag.nl/academy staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips. Dit naslagwerk wordt continue bijgehouden.

Informatie
Zaterdag 21 mei
11.00 – 18.00 uur
Popronde Preview (gratis): 18:00 – 22:30 uur
Q-Factory, Amsterdam
Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam
Kaarten: €15,- te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan mag je gratis op de gastenlijst! Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, Slagwerkkrant en Q-Factory. Meer info en het blokkenschema: www.muzikantendag.nl