Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

April 2014

23

april
2014

Programma Muzikantendag on Tour Almere compleet

De Muzikantendag on Tour is op zaterdag 3 mei in De Meester in Almere. Op het programma staan onder anderen Perquisite, Mister and Mississippi, Case Mayfield, Marien Dorleijn (Moss) en vertegenwoordigers van onder meer Top Notch, Popronde, FunX, OOR en State Magazine. Daarnaast zijn er panels als Plan je release, Boeken doe je zo!, Hoe kom ik op de radio?, de workshop Produceren en de Buma/Stemra Townhall meeting. De Muzikantendag in Almere wordt geopend door Pieter Both (BEEF!, JAH6). Het is de dag voor muzikanten die hun demo willen pluggen of op zoek zijn naar artistieke en zakelijke bagage om hun carrière naar een hoger plan te tillen.

Panels, workshops en masterclasses
Hoe kom je aan meer optredens en welke gages kun je vragen? Daarvoor is het panel Boeken doe je zo! Wat komt er kijken bij de release van je album of EP? Farid Benmbarek (Top Notch) en Pim van de Werken geven je een stappenplan voor het uitbrengen in eigen beheer. Perquisite geeft de workshop Produceren. Samen met het publiek zet hij ter plekke een beat in elkaar. Verder gaat Marien Dorleijn in op de kunst van het songschrijven en Danny van Tiggele en Marcel van As vertellen over het succesverhaal van Mister and Mississippi. Muzikanten Case Mayfield, Arriën Molema, Ed Struijlaart en Joep Pelt gaan in op creatieve manieren van ondernemen.

Feedback op demo’s
In het afsluitende demopanel bespreken Ruud Peeters (AT Bookings), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent), Arjan de Ruiter (Radio 2) en Maarten Middendorp (Agents After All) een selectie van de ingeleverde demo’s.
Voor wie persoonlijke feedback wil, is er het demospreekuur. Er zitten zo’n 50 vertegenwoordigers klaar van onder meer Radio 2, 3FM/Serious Talent, Massive Music, B2 Music, Dox Records, OOR, nu.nl, Top Notch, FunX en Popronde. Inschrijven voor het demospreekuur kan op de dag zelf, vanaf de opening.
In het Promospreekuur kunnen muzikanten advies vragen aan Jasper van Vugt (OOR, Radio Mortale), Cinderella Schaap (Pimp It), Lonneke van der Loos (Piece of the Puzzle) en Martijn Mischgofsky (Misc Agency) over bio’s, bandfoto’s, pr-vragen en online presentatie.

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, De Meester en CAF met medewerking van Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface, Ableton en Ludwig.