Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2014

31

maart
2014

Programma Muzikantendag on Tour Middelburg compleet

Het programma van de Muzikantendag on Tour in De Spot in Middelburg is compleet. Aan het programmaschema zijn onder meer toegevoegd: Buffi Duberman, Pim van de Werken en vertegenwoordigers van Top Notch, Octopus Agents, Popronde, FunX, OOR, State Magazine, Music United en Effenaar. Daarnaast zijn er panels als Plan je release, De regio uit en de Buma/Stemra Townhall Meeting. In het afsluitend Demopanel nemen vertegenwoordigers van AT Bookings, 3FM/Serious Talent, Radio 2 en 3voor12 plaats. De Muzikantendag on Tour in Middelburg vindt plaats op zaterdag 12 april in De Spot. De dag wordt geopend door Broeder Dieleman.

Panels, workshops en masterclasses
Wat komt er kijken bij de release van je album of EP? Farid Benmbarek (Top Notch) en Pim van de Werken geven je een stappenplan voor het uitbrengen in eigen beheer.
Engels leren door woordjes te stampen en de grammaticaregels uit je hoofd te leren? Dat kan anders. De taalcoach van de sterren, Buffi Duberman, geeft haar beroemde workshop Rock Your English.
Een nieuw onderdeel op de Muzikantendag on Tour is de Town Hall Meeting. Deze bijeenkomst wordt gepresenteerd door bestuursleden van Buma/Stemra. Zelf ervaren in het vak van auteur of uitgever, kunnen zij alles vertellen over wat Buma kan betekenen voor muzikanten. Muzikanten kunnen op hun beurt alles vragen aan Buma/Stemra: over bijvoorbeeld het lidmaatschap, auteursecht, afrekeningen en de ontwikkelingen op digitaal vlak.

Feedback op demo’s
In het afsluitende demopanel bespreken Ruud Peeters (AT Bookings), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent), Arjan de Ruiter (Radio 2) en Menno Visser (3voor12) een selectie van de ingeleverde demo’s.
Voor muzikanten die persoonlijke feedback willen, is er het demospreekuur. Er zitten in De Spot ruim 30 vertegenwoordigers klaar van onder meer Radio 2, 3FM/Serious Talent, Massive Music, B2 Music, Dox Records, OOR, nu.nl, Effenaar, Top Notch, Octopus Agents, FunX en Popronde. Inschrijven voor het demospreekuur kan op de dag zelf, vanaf de opening.
Ook is er de mogelijkheid om advies te vragen over de promotie van je band of act. Jasper van Vugt (OOR, Herman Brood Academie), Kevin Bouwens (De Andere Plugger) en Martijn Mischgofsky (Misc Agency) zitten klaar voor advies over bio’s, bandfoto’s, online presentatie en promotie in het algemeen.

Programma compleet
Eerder werden de namen van onder meer Marien Dorleijn van Moss (workshop Songwriting) en Mister and Mississippi (Het succesverhaal van…) bekend gemaakt. Verder is er de clinic Zuco Sound over live electronica en het succesvolle panel Hoe kom ik op de radio? Een overzicht van het programma is te vinden op www.muzikantendag.nl. De tweede voorjaarseditie van de Muzikantendag on Tour vindt plaats op zaterdag 3 mei in De Meester in Almere.

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, Scoop, De Spot, ’t Beest, Spiek, De Meester en CAF met medewerking van Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface, Ableton en Ludwig.