Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2017

23

mei
2017

Recordaantal bezoekers Buma Music in Motion

Buma Music in Motion, de jaarlijkse internationale conferentie die zich richt op innovatief gebruik van muziek in film, games, televisie en commercials, trok dit jaar een recordaantal bezoekers. In de Tolhuistuin Amsterdam kwamen vandaag zo’n 500 mediacomponisten, -producenten en creatieven uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen. Buma Music in Motion bevestigde haar rol als matchmaker met de druk bezochte One on One Sessions.

Buma Music in Motion 2017 kende een divers en veelzijdig programma. Er was aandacht voor de muziek uit de Netflix-serie Peaky Blinders en de Oscar-genomineerde film Lion, het belang van muziek in filmtrailers als Mad Max: Fury Road, het effect van muziek op de beleving van een game, het plaatsen van bestaande songs in media met de global music manager van Adidas en veel meer.
Spreker waren onder anderen Dickon Hinchliffe (Tindersticks, Peaky Blinders, US), François Pachet (SONY CSL Research Lab Paris, FR), Andre Ettema (The Solos, NL), Twan van Steenhoven (The Opposites, NL), Daniel Cross (adidas, SP), Daniel Kuypers (EnergyBBDO, US) en Hauschka (Lion, DE).

Buma Music in Motion ideale gelegenheid om te netwerken
Voor de tweede keer werden de One on One Sessions georganiseerd waarin bezoekers de kans kregen om in korte sessies de sprekers te ontmoeten. Meer dan honderd gesprekken hebben er plaatsgevonden met twintig regisseurs, producenten, componisten en sprekers van BMIM. Componisten en bedrijven werkzaam binnen media en muziek kregen de kans om hun werk te pitchen, feedback te krijgen, over business te praten, inzicht in marktkansen te verkrijgen, kennis uit te wisselen en de eigen naamsbekendheid te vergroten. Het matchmaking programma van BMIM bleek de ideale gelegenheid om nieuwe contacten op te doen, en potentiële samenwerking partners en opdrachtgevers te ontmoeten.

BMIM New Talent Award 2017 naar Joost van ’t Hoff
Buma Music in Motion zet jaarlijks nieuw talent in de schijnwerpers met de BMIM New Talent Award. Young professionals en studenten compositie en/of sound design voor media werden uitgedaagd hun beste werk in te zenden van het afgelopen jaar, waarna een vakjury de inzendingen heeft bekeken. Joost van ‘t Hoff (Rotterdam, 1988) heeft dit jaar de BMIM New Talent Award gewonnen met muziek voor de documentaire Nature: All Rights Reserved. De film is geregisseerd door Sebas Mulder en te zien op 2Doc. Uit het juryrapport: “De muziek draagt de film en zet een sfeer neer. Er is gekozen voor interessante sounds en harmonieën, die humoristisch en vervreemdend werken. Zonder muziek of met een minder goede score, had het beeld heel anders uitgepakt. Beeld, sound design en muziek gaan hier perfect samen.” De jury bestond dit jaar uit componist Merlijn Snitker (o.a. Publieke Werken, De Premier), A&R-manager Lotte Sterk (A&R-manager MassiveTalent), componist Roel Pothoven (winnaar BMIM New Talent Award 2016), Tessa Rose Jackson (Componist Sizzer Amsterdam), Martijn Schimmer (Componist SMP Amsterdam), Kaja Wolffers (Creative Director, NLFilm) en Ferry van Zijderveld (Creative Director, Festina xxx).

BMIM Connects
Buma Music in Motion was dit jaar toe aan haar zevende editie. Naast het eigen evenement dat elk jaar plaatsvindt in Tolhuistuin Amsterdam is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partner festivals Musexpo, Ciclope, SyncSummit, IFFR en het Nederlands Film Festival. Op zondag 23 april vond er een Q&A plaats met Jeff Beal, de componist van de muziek uit de Netflix-hitserie House of Cards. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media.

Meer informatie is te vinden op www.buma-music-in-motion.nl.

Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.