Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2013

27

november
2013

Rock and Run tijdens Eurosonic Noorderslag

EARTH Concepts presenteert in samenwerking met Eurosonic Noorderslag de Rock and Run for Water op zaterdag 18 januari 2014. Het hardloop/muziekevenement, Rock and Run, is een fenomeen dat reeds 3 jaar succesvol wordt georganiseerd in Amsterdam en daar ieder jaar 3000 (verklede) lopers trekt (sfeerimpressie).

Rock and Run for Water is een loop waar het in eerste instantie gaat om de gezelligheid van het lopen met elkaar en niet om het breken van de records. Een van de succesvolle onderdelen is dan ook dat de lopers onder het mom van “COME AS A ROCKSTAR’ verkleed meelopen. De run wordt muzikaal omlijst door optredens van onder andere Chef’Special, Rigby, Memphis Maniacs en MC Buttslammer.

De Groningse editie van de leukste loop van Nederland start op zaterdag 18 januari 2014 om 14.00 uur vanuit de Cathedraltent op het Ebbingekwartier in Groningen, dit is tevens de plek van de finish. De route beslaat zo’n 6 kilometer en voorafgaand, tijdens en na de run is er heel veel muziek!

Schrijf je nu in
De inschrijvingen voor Rock and Run Groningen zijn nu geopend. Voor deze eerste editie is een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Voor €20,- krijgen lopers een prachtige run, 3 exclusieve optredens en enkele productkortingen. Tevens gaat er €2,50 naar een waterproject in Kenia. Kijk op www.rockandrun.nl voor meer informatie over het gekozen project.

EARTH Concepts
EARTH Concepts bestaat 5 jaar en vraagt niet of je vrijwilligers werk wilt doen of donateuuer wilt worden maar alleen of je EARTH Water, of EARTH Coffee en binnenkort ook EARTH Tea wilt drinken. EARTH Concepts doneert op haar beurt dan 100% van de nettowinst aan waterprojecten in Afrika of Azie. Een voorbeeld hiervan is een project in Kenia van de Naga Foundation dat deels gefinancierd is door bijdrages van ESNS/Noorderslag 2013 en Rock and Run Amsterdam. Zo is er in 2013 ruim €35.000 opgehaald voor dit prachtige project. Ook hebben we Kenia met EARTH Water ambassadeurs Chef’Special bezocht.

Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek. Voor veel acts was het een belangrijke stap in hun internationale doorbraak. Tijdens Eurosonic Noorderslag vindt overdag een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent tijdens twee showcasefestivals, Eurosonic en Noorderslag, de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 15 tot en met 17 januari 2014 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 18 januari 2014 in De Oosterpoort in Groningen.