Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Augustus 2013

29

augustus
2013

Simon Napier-Bell eerst bevestigde keynote spreker van Eurosonic Noorderslag

Rockmanager, componist, songwriter, producer en auteur Simon Napier-Bell is de eerst bevestigde keynote spreker van Eurosonic Noorderslag. Voor het eerst zal Napier-Bell zijn uitgebreide kennis en hilarische anekdotes over de muziekbusiness met het publiek delen. Deze worden in april 2014 gepubliceerd in zijn boek ‘Ta-Ra-Ra-Boom-De-Ay’. Eurosonic Noorderslag vindt in Groningen plaats van 15 tot en met 18 januari 2014. De keynote van Simon Napier-Bell, getiteld ‘The Complete History of the Music Business’ vindt plaats op donderdag. Op zaterdag zal Napier-Bell plaats nemen in het panel ‘Off The Record With A Smile’.

Simon Napier-Bell
Simon Napier-Bell heeft carrière gemaakt als componist, songwriter, producer en auteur. De meeste bekendheid verwierf hij echter als rockmanager. Enkele van de artiesten die hij onder zijn hoede heeft gehad zijn Yardbirds, Marc Bolan, T Rex, Japan, Asia, CC Catch, Ultravox, Candi Staton, Boney M, en Wham!

In de jaren zestig schreef hij (samen met anderen) het nummer ‘You Don’t Have To Say You Love Me’. Dit nummer bereikte de nummer 1 positie in een vertolking door Dusty Springfield en werd gecoverd door Elvis Presley. Verder heeft Napier-Bell drie bestsellers geschreven over de muziekindustrie: ‘You Don’t Have To Say You Love Me’, over de muziekindustrie in de jaren 60, ‘Black Vinyl White Powder’, over de geschiedenis van de muziekindustrie en ‘I’m Coming To Take You To Lunch’, over het bezoeken van het communistische China met WHAM!

Vandaag de dag runt Napier-Bell, samen met Nederlandse partner Bjorn de Water, het muziekconsultancy bedrijf Snap-B Music. Verder heeft hij een TV bedrijf, genaamd Snap-B TV en is hij een van de directeurs van Papa Entertainments, een Britse NV. Recent heeft Napier-Bell de complete geschiedenis van de muziekindustrie beschreven in zijn boek ‘Ta-Ra-Ra-Boom-De-Ay’, dat in april 2014 gepubliceerd wordt.

Eurosonic Noorderslag
Op woensdag 15 januari 2014 begint Eurosonic Noorderslag met het European Music Awardprogramma (uitreikingen European Border Breakers Awards en European Festival Awards) en het Eurosonic festival. Het evenement wordt op zaterdag afgesloten, met onder andere overdag een innovatief festival-, podiumproductie programma en ’s avonds het Noorderslag festival.

Conferentieregistraties kunnen worden gekocht op www.eurosonic-noorderslag.nl. In de herfst wordt bekend gemaakt wanneer de kaartverkoop van de festivalkaarten start.