Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2015

12

januari
2015

Spotify en EBBA gaan samenwerken

Spotify en de European Border Breakers Awards (EBBA) gaan samenwerken met als doel om de locaties van de luisteraars van de acts op de shortlist te analyseren. Spotify deed al eerder onderzoek naar de luisteraars van alle tien de EBBA winnaars uit 2015. Het wilde weten hoeveel van deze streams van buiten de landsgrenzen van de acts kwamen.

De EBBA winnaar met de meeste buitenlandse streams is Klangkarussell, van wie 98% van de luisteraars van buiten Oostenrijk kwomt. Hierna volgt Hozier, van wie 97% van de streams buiten Ierland worden gedownload.

De resultaten van de EBBA winnaars uit 2015 zijn buitengewoon indrukwekkend. Ze tonen aan dat meer dan 85% van de gezamenlijke streams van buiten de landsgrenzen van de acts komt.

De resultaten van de EBBA winnaars uit 2015 zijn:
1. Klangkarussell (AU) – 98%
2. Hozier (IE) – 97%
3. John Newman (UK) – 87%
4. Milky Chance (DE) – 87%
5. Tove Lo (SE) – 87%
6. Todd Terje (NO) – 86%
7. MO (DK) – 83%
8. Melanie De Biasio (BE) – 77%
9. Indila (FR) – 66%
10. The Common Linnets (NL) – 47%

Will Page, Economisch directeur van Spotify director of Economics, zegt hierover:
“EBBA en Spotify delen een overtuiging. De EBBA belichten Europese acts die succesvol zijn buiten hun eigen landsgrenzen, en Spotify gelooft in het mogelijk maken van toegang en delen van alle muziek in de wereld, onafhankelijk van landsgrenzen.”

EBBA – aankomende woensdag
De European Border Breakers Awards 2015 worden aankomende woensdag 14 januari, tijdens de openingsavond van Eurosonic Noorderslag, in de Stadsschouwburg Groningen uitgereikt.

Tijdens de EBBA award-show treden de EBBA 2015 winnaars Indila (FR), Melanie de Biasio (BE), MØ (DK) en The Common Linnets (NL) op. De show wordt gepresenteerd door BBC-legende Jools Holland en aangevuld door een gastoptreden door The Ting Tings (UK), EBBA winnaar in 2009. Tijdens deze EBBA-editie wordt een nieuwe prijs geïntroduceerd, de EBBA Best Festival Act.

Net als vorig jaar, wordt de EBBA tv-show het aankomende jaar uitgezonden voor diverse publieke tv-zenders in Europa. In 2014 werd de show door 16 zenders uitgezonden.

Meer informatie kan worden gevonden op: www.europeanborderbreakersawards.eu