Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2015

7

oktober
2015

Spotify partner van ADE 2015

Van 14 tot en met 18 oktober staat Amsterdam in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds grootste evenement en conferentie voor elektronische dance muziek. Vandaag lanceert ADE in samenwerking met Spotify een nieuwe geïntegreerde functionaliteit. Hierdoor krijgt de bezoeker in combinatie met zijn Spotify account de beste ervaring van het omvangrijke ADE aanbod. De diverse functies zijn via desktop, mobiel of via de nieuwe ADE app te gebruiken.

Tijdens het Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma, treden ruim 2.000 artiesten op, bij 340 evenementen, verspreid over meer dan 100 locaties. Met de nieuwe Spotify-integraties op het ADE platform is het voor bezoekers nu gemakkelijker dan ooit om door het veelomvattende programma te navigeren. De toepassing creëert een persoonlijk programma op basis Spotify-luistergedrag.

App
De nieuwe ADE app is beschikbaar voor IOS en Android en biedt nog meer mogelijkheden. Op basis van Spotify-afspeellijsten en eerder beluisterde artiesten krijgt de bezoeker inzicht in, waar en wanneer zijn favoriete artiesten optreden. Daarnaast geeft de app suggesties voor programma-onderdelen, gebaseerd op de Spotify-voorkeuren van de gebruiker.

Andere functionaliteiten van de ADE app zijn:

  • het volledige ADE Festival, Playground en Conferentie programma met in totaal meer dan 850 evenementen;
  • een overzicht van alle Festival, Playground en Conferentielocaties;
  • profielen van de ADE 2015 line-up met meer dan 2000 artiesten en meer dan 400 sprekers;
  • nieuwsupdates, eenvoudige toegang tot social media functies en tips met betrekking tot Celebrate Safe;
  • gepersonaliseerde afspeellijsten;
  • een ‘Discover’ functie die helpt bij het verkennen van het omvangrijke ADE programma;
  • een ‘Recommender’ functie, die helpt bij het ontdekken van nieuwe artiesten tijdens ADE.

ADE 2015 Playlist
In de aanloop naar het ADE heeft Spotify’s een ADE 2015 playlist samengesteld met onder meer tracks van Joris Voorn, Armin van Buuren, Dj Snake, Hardwell, Cazzette, Ferry Corsten, Snails, Pierce Fulton, Loco Dice, Sam Feldt, MAKJ, Arty, Gryffin, The Chainsmokers, Seven Lions, Thomas Gold. Deze playlist wordt dagelijks geüpdatet met nieuwe tracks. Check de playlist hier: spoti.fi/ADE

Beide organisaties zijn erg te spreken over het unieke partnership:

“We zijn verheugd om samen te werken met Spotify en om ons publiek nieuw talent en nieuwe muziek te laten ontdekken. Daarbij bieden we de artiesten een verbeterd wereldwijd platform”, aldus Richard Zijlma, directeur van ADE.

“Duizenden gepassioneerde muziekliefhebbers komen elk jaar naar ADE om te genieten van de muziek van honderden artiesten binnen de elektronische dance muziek. Spotify helpt deze muziekliefhebbers te navigeren door het grote aanbod. Ook helpt Spotify je bij het vinden van artiesten waar je nu al van houdt of helpt je met het ontdekken van nieuwe artiesten”, zegt Nikki Lambert, Spotify’s Marketing Director van Europa.

Over het Amsterdam Dance Event
Het ADE is in 20 jaar uitgegroeid tot het toonaangevende platform voor de internationale dance scene. Het is dé plek bij uitstek om de laatste ontwikkelingen te spotten: van de allernieuwste muzikale trends en opkomende talenten tot het meest recente werk van de pioniers en supersterren. Het Amsterdam Dance Event vind plaats van 14 tot en met 18 oktober.

Voor meer informatie over ADE: www.a-d-e.nl

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Official Partners ADE: KPN | Samsung

Over Spotify
Spotify is een prijswinnende digitale muziekservice die je on-demand toegang geeft tot meer dan 30 miljoen nummers. Onze droom is om alle muziek in de wereld constant toegankelijk te maken voor iedereen, waar en wanneer zij ook willen. Spotify maakt het makkelijker dan ooit om muziek te ontdekken, te beheren en te delen met je vrienden. En zorgt ervoor dat artiesten een eerlijke beloning krijgen.

Spotify is beschikbaar in 58 landen met meer dan 75 miljoen actieve gebruikers en meer dan 20 miljoen abonnees. Sinds de lancering in Zweden in 2008 heeft Spotify meer dan drie miljard dollar aan de rechthebbenden uitgekeerd. Spotify is de één na grootste bron in omzet van digitale muziek voor labels in Europa, en de grootste en meest succesvolle streaming muziekservice wereldwijd. Kijk voor meer informatie op www.spotify.nl