Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2017

1

maart
2017

Start kaartverkoop inJazz conferentie en bekendmaking eerste programmaonderdelen

Op 22 en 23 juni vindt de 11e editie van inJazz plaats in Rotterdam: het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor de jazz. Binnen- en buitenlandse professionals en liefhebbers verzamelen in LantarenVenster en Kantine Walhalla om nieuwe contacten te leggen, de laatste ontwikkelingen te delen én om artiesten te ontdekken. Op het vernieuwde www.injazz.nl is vandaag de kaartverkoop van de conferentie gestart. Ook worden de komende weken steeds meer programmaonderdelen onthuld met vandaag de primeur voor de eerste twee onderdelen.

Kaartverkoop inConference gestart
Met het online gaan van de vernieuwde website is ook de kaartverkoop voor de conferentie gestart. De early bird tickets met 40% korting op de reguliere prijs én de studentenkorting staan t/m 2 juni online. Op www.injazz.nl wordt alvast een tipje van sluier van het conferentieprogramma opgelicht. Zo stelt Ben Ling van bureauexport uit Frankrijk een panel samen. Met een aantal kopstukken uit de Franse scene praat hij tijdens inJazz onder meer over hoe internationale artiesten een voet tussen de deur krijgen in de spannende Franse markt. Het panel ‘Jazz & Social Justice’ is in handen van de Amerikaanse muziekhistoricus en journalist Ashley Kahn. Hierin discussieert hij met andere panelleden over de rol van de jazzartiest in de hedendaagse maatschappij die politiek en sociaal verdeeld is. De komende weken worden steeds meer programmaonderdelen bekend gemaakt op de website.

Recordaantal showcase inschrijvingen
Tijdens inFestival, het avondprogramma van inJazz, vinden zo’n 20 Nederlandse showcases plaats. Talentvolle artiesten presenteren zichzelf aan een divers publiek dat bestaat uit o.a. journalisten, labels, managers, boekers, andere artiesten én toekomstige fans. Op zondag 26 februari jl. sloot inJazz de inschrijving voor deze showcases. Ruim 200 artiesten meldden zich aan. Een recordaantal! Een professionele commissie maakt de selectie en presenteert deze line-up in april. Een greep uit de line-up van 2016: De Raad van Toezicht, Efe Erdem, Karsu, Zitakula en Dina Medina.

InJazz: 22 en 23 juni 2017
InJazz is het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor jazz en vormt een belangrijke ontmoetingsplek voor professionals uit binnen- en buitenland. Het event is opgesplitst in twee onderdelen: inConference en inFestival. Beide avonden vindt het voor iedereen gratis toegankelijke inFestival plaats waarbij talentvolle (inter)nationale artiesten zich presenteren aan zowel de professionals als muziekliefhebbers. Vrijdag overdag vindt inConference plaats met panels, lezingen en het populaire onderdeel ‘matchmaking’. Een inschrijving voor het conferentieprogramma via www.injazz.nl is een must.