Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2014

28

juni
2014

Succesvolle achtste editie Jazzdag

De Jazzdag, die Buma Cultuur dit jaar op 27 en 28 juni organiseerde op de Kop van Zuid in Rotterdam in samenwerking met North Sea Round Town, is opnieuw succesvol gebleken. De showcases op vrijdag en zaterdag (in LantarenVenster, Hotel New York en het schip De Ameland) werden goed bezocht. Het publiek was enthousiast over de veertig prikkelende jazzacts die de revue passeerden, zoals het Jasper Blom Quartet, Nina and the Butterfly Fish, Minyeshu en BRUUT!, die later tijdens North Sea Round Town nog een optreden zal geven. De Jazzdag vormde de opening van twee weken vol superjazz in de havenstad.

In de wandelgangen werd er intussen druk genetwerkt tussen musici, managers, programmeurs, bookers en mediaprofessionals uit binnen- en buitenland. En om het feest compleet te maken, werden de winnaars van twee belangrijke jazzprijzen bekendgemaakt. De Jazzdag Industry Achievement Award ging naar het Nederlands Jazzarchief en de Buma Boy Edgarprijs werd toegekend aan Jeroen van Vliet.

Bimhuis 40 jaar
De Amsterdamse jazztempel, het Bimhuis, ging in 1974 van start. Reden om het veertigjarig jubileum uitgebreid te vieren. De artistiek directeur van het Bimhuis, Huub van Riel, gaf tijdens de Jazzdag hiervoor het startschot en lichtte het jubileumprogramma ‘City Links’ toe. Met podia en organisaties in verschillende buitenlandse steden worden daarbij onderlinge presentaties, coproducties en uitwisselingen opgezet. De David Kweksilber Big Band, ambassadeur van het jubilerende podium, speelde aansluitend een korte bloemlezing uit het rijke oeuvre.
Buma Cultuur is als partner verbonden aan een aantal programmaonderdelen van het Bimhuis jubileumprogramma.

Nog internationaler
De internationale ambities van de Jazzdag kregen meer dan ooit vorm op de tweede dag van het evenement, zaterdag 28 juni. Na een besloten conferentie- en matchmakingprogramma voor professionals kon iedereen genieten van de gratis toegankelijke showcases van een aantal toptalenten uit de Europese jazz. Het programma, samengesteld door de programmeurs van toonaangevende festivals uit een aantal landen, viel uitstekend bij het publiek.

De Jazzdag werd mogelijk gemaakt door: Buma Cultuur, Buma/Stemra, Sena, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en North Sea Round Town.
Mediapartners zijn: NTR/Radio 6, Sublime FM, MyRadio, Djazz.tv en Jazzism.