Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2014

17

januari
2014

Tijdens Eurosonic Noorderslag is voor het eerst de Buma Music Meets Tech Award uitgereikt

WholeWorldBand (GB) is de winnaar van de Buma Music Meets Tech Award 2014. Uit handen van de juryvoorzitter hebben zij tijdens het door Buma mede-georganiseerde Eurosonic Noorderslag in Groningen deze onderscheiding ontvangen. Aan de prijs is een bedrag van €5000,- verbonden.

Na een selectieprocedure hebben elf muziekgerelateerde startups zich gekwalificeerd voor de showcases van het conferentieonderdeel Music Meets Tech. Hier hebben zij zich gepresenteerd aan de jury en het publiek. Quote jury: “WholeWorldBand is a music platform, that combines audio and video to create a global recording studio in the cloud. Collaboration and co-creation without borders”. Met het toekennen van deze prijs wilt Buma startende en vernieuwende muziekgerelateerde initiatieven ondersteunen en de verdere ontwikkeling van deze concepten mogelijk maken.

De uitreiking
De Buma Music Meets Tech Award is voor het eerst uitgereikt tijdens de Eurosonic Noorderslag Conferentie in Groningen. De genomineerden hebben zich tijdens de showcases gepresenteerd aan het publiek en de jury. De onafhankelijke jury werd vertegenwoordigd door professionals met ervaring in de tech- en muziekindustrie. De juryleden zijn Jeroen van Erp (Fabrique, NL), Shawn O’Keefe (SXSW, US), Frank Lucassen (Buma Stemra, NL), Stephen O’Reilly (Shuffler.FM, GB). Zij waren op zoek naar het concept dat zich buiten de gevestigde kaders begeeft en hebben de inzendingen beoordeeld op innovatie en toegevoegde waarde.

Over de Buma Music Meets Tech Award
Initiatieven die in aanmerking komen voor deze onderscheiding begeven zich op het snijvlak van muziek, techniek en innovatieve communicatie. Daarnaast wordt rekening gehouden met het auteursrecht en ligt er een goed doordacht businessmodel aan het concept ten grondslag. Het initiatief met de meeste toegevoegde waarde voor gebruikers, fans of artiesten maakte kans op de Buma Music Meets Tech Award.