Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

September 2018

21

september
2018

Tino Martin opent Buma NL 2018

De negende editie van Buma NL wordt geopend door de populaire zanger-artiest Tino Martin. Op maandag 1 oktober 2018 zal hij tijdens Buma NL in het Utrechtse TivoliVredenburg het conferentieprogramma aftrappen met zijn verhaal over de stormachtige ontwikkeling van zijn carrière. Daarbij komen alle belangrijke facetten van het artiestenbestaan aan bod.

Met Tino Martin, die momenteel ook bij AVROTROS op tv te bewonderen is in het programma ‘De beste zangers’, heeft Buma NL traditioneel een bijzondere artiest als gastspreker om het conferentieprogramma te openen. Hij zal tijdens het openingsgesprek vrijuit spreken over zijn passie voor muziek, zijn carrièreontwikkeling, zijn optredens, de weg naar succes en welke hobbels daarin te nemen zijn.

Hoewel Tino Martin dan al enige jaren aan de weg timmert, markeert 2013 het moment waarop hij definitief doorbreekt naar het grote publiek. Met de singles ‘Doe wat je wil’, ‘De gevierde man’, ‘Mijn vriend’ en Jij liet mij vallen’ die in 2013 en 2014 verschijnen, slaat Tino Martin een nieuwe muzikale weg in, die in 2015 resulteert in zijn eerste album ‘Jij liet me vallen’. Uiteindelijk hoogtepunt is het uitverkochte concert in mei 2016 in de toenmalige Heineken Music Hall. In dat jaar ontvangt hij bovendien een Edison Award voor zijn debuutalbum.

Maar dat het altijd nog groter kan, bewijst Tino Martin in het daaropvolgende jaar als hij ook de Ziggo Dome weet uit te verkopen. Dit succes krijgt een vervolg met het tweede studioalbum ‘Hoe ik het zie’ en de liveregistratie van ‘Het concert van mijn dromen XL’ als (dubbel) album en dvd. In 2018 treedt Tino op in het Koninklijk Theater Carré en het AFAS Circustheater en opnieuw een uitverkochte Ziggo Dome. Tevens ontving hij dit jaar zijn 2e Edsion Award. Tino Martin bewijst hiermee tot de absolute top van de Nederlandstalige muziekscene te horen.

Kaarten voor Buma NL zijn online te bestellen via www.buma.nl/tickets.