Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2015

5

november
2015

Todd Hansen (SXSW) keynote spreker op de Music meets Tech conferentielijn

Todd Hansen, directeur Interactive Festival bij South by Southwest (SXSW), is de eerste keynote spreker van het Buma Music meets Tech-programma tijdens Eurosonic Noorderslag 2016. Daarnaast maakt Hansen deel uit van de Buma Music meets Tech Award jury en bepaalt hij mede welke start-up van het pitchprogramma de award wint.

SXSW is een toonaangevend vijfdaagse conferentie en muziekfestival in de Verenigde Staten en werkt als een incubator voor creatieve, digitale en cutting-edge tech initiatieven. Voorbeelden van start-ups die tijdens SXSW gelanceerd werden zijn Twitter en Foursquare. SXSW Interactive is uitgegroeid tot het evenement waar de wereld de technologie van de toekomst ontdekt.

Over Buma Music meets Tech
Buma Music meets Tech is het innovatieprogramma van de Eurosonic Noorderslag Conferentie. Buma Music meets Tech is opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt en stimuleert om de groei te versnellen. Buma Music meets Tech biedt hen een platform voor het promoten en het onder de aandacht brengen van de diensten bij zowel professionals als publiek. In een netwerk van bedrijven, entrepreneurs, collectieve beheersorganisaties en financiers krijgen start-ups de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een dienst met een sluitend bedrijfsmodel. Door exposure, netwerken, het delen van kennis en ervaring met professionals, de validatie vanuit collectieve beheersorganisaties en het netwerk stimuleert Buma Music meets Tech de ontwikkeling van start-ups. Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Buma Music meets Tech een pitchprogramma voor start-ups en een conferentieprogramma over innovatie.

Start-ups kunnen zich via het entry form aanmelden voor het pitchprogramma op Eurosonic Noorderslag 2016.

Tickets

Om Buma Music meets Tech bij te wonen is een Eurosonic Noorderslag conference registratie nodig.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 13 tot en met 15 januari 2016 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag staat bekend als het evenement waar nu bekende acts zoals Ásgeir, Bastille, Jake Bug, James Blake, Jungle, Milky Chance, Nico & Vinz werden ontdekt en vervolgens geboekt voor optredens op de grote podia en festivals van het daaropvolgende seizoen.