Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2016

1

november
2016

Todd Hansen (SXSW) opent Eurosonic Noorderslag conferentie

Todd Hansen, conferentie-directeur van South by Southwest (us), opent de Eurosonic Noorderslag conferentie 2017. Als keynote spreker van het Buma Music meets Tech-programma geeft Hansen de primeur over de nieuwste ontwikkelingen en trends op tech- en muziekgebied. De conferentie vindt van 11 tot en met 14 januari plaats in De Oosterpoort in Groningen, op de dagen van de festivals Eurosonic en Noorderslag.

South by Southwest is de toonaangevende conferentie voor tech, film en muziek in de Verenigde Staten en werkt als een incubator voor creatieve, digitale en cutting-edge tech initiatieven.
Tijdens de keynote geeft Hansen een primeur over de nieuwste ontwikkelingen en trends op tech- en muziekgebied, en licht hij een tipje van de sluiter over de concepten die tijdens SXSW gepresenteerd worden. Daarnaast maakt Hansen deel uit van de Buma Music meets Tech Award jury en bepaalt hij mede welke start-up van het pitchprogramma de Award wint. Start-ups kunnen zich via de website aanmelden voor het pitchprogramma op Eurosonic Noorderslag 2017.

Conferentielijnen Eurosonic Noorderslag

Buma Music meets Tech
Buma Music meets Tech is opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt en stimuleert om de groei te versnellen. Buma Music meets Tech biedt hen een platform voor het promoten en het onder de aandacht brengen van de diensten bij zowel professionals als publiek. Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Buma Music meets Tech een pitchprogramma voor startups en een conferentieprogramma over innovatie. Start-ups kunnen zich via de website aanmelden voor het pitchprogramma op Eurosonic Noorderslag 2017.

EPIC
Eurosonic presenteert nog een aantal conferentielijnen, zoals de European Production Innovation Conference (EPIC) waar onder andere innovatie, health & safety en duurzaamheid in het live produceren van evenementen ter sprake komt. Het Innofest programma, waarin festivals als proeftuin fungeren voor nieuwe technieken en technologie, is opnieuw een onderdeel van de conferentie.

VPRO Medialab Meet Up: Future of Media
In samenwerking met VPRO Medialab nemen makers met verschillende achtergrond en vanuit diverse disciplines op de conferentie deel aan een interactieve Meet Up. Thema is spreading stories: hoe bereik je mensen die (bijna) geen radio meer luisteren? Hoe gaan omroepen en muzikanten om met het veranderende medialandschap? Wie zijn de nieuwe spelers in dat landschap en hoe pakken andere Europese makers en mediaplatforms dat aan?

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor nieuwe Europese muziek. Met een festival, een conferentie, awardshows en radio- en televisie-uitzendingen over heel Europa. ’s Avonds ontdek je de nieuwste Europese en Nederlandse acts. Overdag, tijdens de conferentie komt een veelvoud aan onderwerpen, allemaal met betrekking tot de muzieksector en live industrie aan bod. Speerpunten dit jaar zijn media en innovatie, die zullen aan bod komen in de conferentielijnen Future of Media, Buma Music Meets Tech en EPIC (productie-innovatie op festivals). Daarnaast worden tijdens Eurosonic Noorderslag de European Border Breakers Awards, de European Festival Awards, de Pop Media Prijs en de prestigieuze Nederlandse Popprijs uitgereikt. Dit jaar is Portugal het focusland van Eurosonic Noorderslag.