Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2012

12

november
2012

Uitreiking negentiende Pop Media Prijs tijdens Eurosonic Noorderslag


De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven en/of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film en fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met het onderwerp popmuziek.

De benoeming van genomineerden en winnaar wordt sinds enkele jaren gedaan door een onafhankelijke jury. De jury bestaat dit jaar uit: Tom ter Bogt (voorzitter), Wijnand Honig, Hanna Vink (namens DWDD Recordings, de winnaar van vorig jaar) en twee nog te bevestigen namen. Publiek en popjournalisten kunnen vanaf maandag 12 november hun stem uitbrengen via www.popmediaprijs.nl. Op deze website staat een lijst van mogelijke kandidaten. Er kan door iedereen gestemd worden op maximaal 5 namen uit deze lijst.

Stemmen kan tot maandag 26 november.
Klik hier om naar het stemformulier te gaan.

Uit de meest genoemde namen selecteert de jury een aantal genomineerden, die begin december bekend gemaakt worden. Uiteindelijk wordt één van deze genomineerden verkozen tot winnaar van de Pop Media Prijs 2012.

De Pop Media Prijs is oorspronkelijk een initiatief van Muziek Centrum Nederland en bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,- dat vanuit een sponsorsamenwerking door Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld. Door dit initiatief te sponsoren, verbindt de Hogeschool haar studenten Muziek en Media & Entertainment Management met hun toekomstige werkveld.

Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs zijn o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, VPRO 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton.