Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2015

28

juni
2015

Veelzijdige negende editie Jazzdag

Met een spetterend optreden van Sarah-Jane is er zojuist een eind gekomen aan de negende editie van de Jazzdag. Georganiseerd door Buma Cultuur en in samenwerking met North Sea Round Town bood de Kop van Zuid in Rotterdam op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni onderdak aan het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor de jazz.
De Jazzdag brengt vraag en aanbod in de Nederlandse jazzscene bij elkaar, helpt kennis en ervaring te delen en is aanjager van nieuwe ontwikkelingen.

Overdag is de Jazzdag hét netwerkevenement voor alle spelers uit de Nederlandse jazzwereld en een groeiend aantal buitenlandse professionals: van boekers en festivals tot conservatoria, muzikanten, belangenorganisaties en platenmaatschappijen. Er waren panels, netwerkmogelijkheden en de bekendmaking van Tineke Postma als winnaar van de Buma Boy Edgarprijs 2015.

’s Avonds waren er gratis showcase-optredens van meer dan veertig diverse jazzacts uit binnen- en buitenland. Zowel opkomend talent als meer ervaren musici met nieuwe programma’s traden op in LantarenVenster, Hotel New York, Kantine Walhalla en Jazz Museum Rotterdam. De optredens van onder meer Ntjam Rosie, Azure Hiptronics, Træben, GOSTO, Sarah-Jane, The Other Woman, Corrie van Binsbergen (solo) en Bitch ‘n’ Monk werden enthousiast onthaald door publiek en professionals en lieten de volle breedte van de hedendaagse jazz horen.
In LantarenVenster werd door vijf Europese bands de finale van de European Jazz Competition uitgevochten. Uiteindelijk kwam Flashpig als winnaar uit de bus en won daarmee een spot op het North Sea Jazz Festival.

De Jazzdag is de opening van twee weken vol jazz in Rotterdam onder de naam North Sea Round Town, afgesloten met het North Sea Jazz Festival.

Volgend jaar is de Jazzdag op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2016.

De Jazzdag werd mogelijk gemaakt door: Buma Cultuur, Buma/Stemra, Sena, Norma, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en North Sea Round Town.
Mediapartners zijn: NTR/Radio 6, Sublime FM, MyRadio, Djazz.tv, Heaven Magazine en Jazzism.