Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2013

7

juni
2013

Vierde editie Buma NL op 19 september 2013

De vierde editie van Buma NL vindt plaats op donderdag 19 september 2013. Het evenement dat zich volledig richt op Hollandse muziek strijkt wederom neer in ‘s-Hertogenbosch. Buma NL bestaat uit een uitgebreid conferentieprogramma en een muziekfestival dat bekend en nieuw talent presenteert aan publiek en professionals uit de muziekbranche.

Het gezamenlijke initiatief van Buma, Sena & Buma Cultuur heeft inmiddels drie succesvolle edities achter de rug waarbij het belang van het evenement, het enerzijds informeren en mobiliseren van de muziekindustrie en anderzijds het publiek een muziekfestival te bieden, werd onderstreept. Op de editie van 2012 schenen zo’n 40 sprekers hun licht over de onderwerpen van de conferentie over de Hollandse muziek, zoals de invloed van hitlijsten, de opkomst voor streaming muziekdiensten en de veranderingen in de muziekbranche. Ruim 150 artiesten traden op tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards, op het podium op de Parade en ’s avonds in de cafés. In totaal werden er tijdens Buma NL 13 Awards uitgereikt. Daarnaast ondertekenden de grootste boekingskantoren van Nederland tijdens Buma NL een contract met auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra om gezamenlijk te komen tot een goede inning en uitkering van de auteursrechten aan de componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers van het Nederlandse lied.

Tijdens Buma NL 2012 werd het Nederlandstalige lied geëerd met een groot aantal prijzen aan onder meer Jan Smit, Nick & Simon, Glennis Grace, Danny Froger, Frans Duijts, Leonie Meijer en Frans Bauer. Daarnaast werden er vakprijzen uitgereikt aan Ludo Voeten van entertainmentbedrijf Rocket en Jeroen Stroeve van winkelbedrijf Blokker. Daags voor het evenement ontvingen TV-presentatoren Irene Moors en Carlo Boszhard in hun RTL4-programma Life4You de Buma NL Media Award uit handen van Jan Smit en Gerard Joling.

Ook dit jaar zullen er weer diverse awards uitgereikt worden tijdens het evenement.
Het SBS-programma Nederland Muziekland is mediapartner van Buma NL.
Het verslag van de Buma NL Awards zal op 21 september te zien zijn tijdens de uitzending van Nederland Muziekland op SBS6.

Dit zal plaatsvinden tijdens de opnames van TV-programma Nederland Muziekland dat deze zomer nieuw leven ingeblazen wordt. Dit zal worden opgenomen op diverse locaties in Nederland, waar ‘s-Hertogenbosch er één van is. SBS is dit jaar partner van Buma NL.

De organisatie maakt spoedig de eerste onderwerpen en namen bekend. Kaartverkoop is gestart via de website en alle bekende verkoopadressen.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur, Sena en Buma. Buma NL wordt geproduceerd door Brand New Live.

www.buma.nl
twitter.com/bumanl