Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juli 2013

30

juli
2013

Vooruitstrevende namen bevestigd voor Buma Rotterdam Beats

De organisatie van Buma Rotterdam Beats, bevestigt deze week spraakmakende acts uit het urban bass & beats-genre zoals Hiatus Kaiyote uit Australië, Ryan Hemsworth uit Canada, Zebra Katz uit de VS, Boaz van de Beatz presenteert Nouveau Riche Music, Sevdaliza en Maydien uit Nederland, Dream Koala uit Frankrijk en D E N A uit Duitsland. Eerder werden onder meer electronic soul-belofte Quadron uit Denemarken, post-dubstepsensatie Mount Kimbie uit Groot-Brittannië en Amerikaanse rappers Oddisee en Watsky bekendgemaakt. Festival passe-partouts voor Buma Rotterdam Beats – dat 14, 15 en 16 november plaatsvindt op diverse locaties in de Rotterdamse binnenstad – gaan deze week in de verkoop.

Dit jaar staat het internationale succesverhaal van Nederlandse producers centraal op het evenement. Nederlandse acts als Boaz van de Beatz, Munchi en The Partysquad brachten hun EP’s internationaal uit en hebben direct invloed op het huidige geluid van de internationale popmuziek. Ze komen daarover vertellen tijdens het dagprogramma (BRB by Day) van de vierde editie van het internationale zakenplatform en showcasefestival voor urban bass & beats. Boaz van de Beatz zal ook in het avondprogramma (BRB by Night) te zien zijn, met een presentatie van zijn platenlabel Nouveau Riche Music.

“We kiezen dit jaar voor opkomende, vooruitstrevende artiesten uit zeer diverse scenes,” zegt festivaldirecteur Roger Brouwn. “Op die manier willen we ons internationale publiek een staalkaart presenteren van wat op dit moment de relevante ontwikkelingen zijn in onze muziek.” Als voorbeelden noemt Brouwn het exclusieve optreden van Zebra Katz – een openlijk homoseksuele rapper die naam maakt in de snel opkomende ‘queer rap’-scene in de VS – de populaire electronic soul van Quadron en de overweldigende future soul van Hiatus Kaiyote.

Totaaloverzicht van acts die bevestigd zijn voor BRB by Night: Boaz van de Beatz presents Nouveau Riche Music, Hiatus Kaiyote, Oddisee (live), Ryan Hemsworth, Zebra Katz, Mount Kimbie, Gorgon City, Quadron, Dream Koala, Watsky, WAX, Sevdaliza, Maydien, D E N A, SirOJ (live) en Roses Gabor. Festivalpasse-partouts kosten 37,50 en zijn te verkrijgen via de website www.beats.nl. Overdag organiseert Buma Rotterdam Beats talloze netwerkbijeenkomsten, workshops, beat pitches en paneldiscussies voor internationaal zakenpubliek en opkomend talent. Informatie over deze, voor een deel gratis toegankelijke, programmering volgt binnenkort.

Voor uitgebreidere informatie over BRB by Day en Night, ook over de succesvolle vorige edities: www.beats.nl

Buma Rotterdam Beats wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en mede mogelijk gemaakt door Sena.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl