Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2015

1

december
2015

Win een reis naar de European Border Breakers Award show

Op woensdag 13 januari 2016 is Groningen de etalage van de nieuwste en beste acts die Europa te bieden heeft. Op die avond worden de European Border Breakers Awards uitgereikt aan de tien acts die het meest succesvol waren buiten hun eigen landsgrenzen.

Jij kunt aanwezig zijn bij deze show, die wordt gepresenteerd door BBC-legende Jools Holland en wordt opgenomen om in heel Europa via publieke omroepen te worden uitgezonden. Het enige wat je moet doen is stemmen via www.europeanborderbreakersawards.eu op je favoriete EBBA winnaars:

Álvaro Soler (Spanje)
Aurora (Noorwegen)
Carnival Youth (Letland)
Christine and The Queens (Frankrijk)
Kovacs (Nederland)
Oscar And The Wolf (België)
Robin Schulz (Duitsland)
Seinabo Sey (Zweden)
SOAK (Ierland)
Years & Years (Verenigd Koninkrijk)

Bekijk videos: Public Choice Award – EBBA 2016

De EBBA winnaar met de meeste stemmen wint de Public Choice Award.

Vijftien stemmers, gekozen uit de online stemmen en de stemmen die via publieke radiostations binnen komen, worden na 1 januari uitgenodigd voor de show. Elke winnaar mag een vriend meenemen en krijgt reiskosten en verblijf vergoed. Stemmen kan van 1 december 2015 tot en met 1 januari 2016.

EBBA
De European Border Breakers Awards gaan over het doorbreken van grenzen en erkennen van talent dat niet alleen succes in eigen land heeft, maar ook daarbuiten. Deze unieke Europese muziekprijs worden gesteund door het Creative Europe Programme van de Europese Unie (EU). Met de EBBA wil de Europese Unie tien veelbelovende artiesten belichten, die succesvol zijn in heel Europa.

Van Adele (2009) tot Milky Chance (2015), de EBBA winnaars representeren het talent en de diversiteit van de muziekcultuur in Europa. Andere winnaars waren Stromae, Emeli Sandé, Gabriel RiosH,ozier, Melanie De Biasio, Of Monsters and Men, Woodkid, Mumford & Sons, Caro Emerald, Lykke Li, Disclosure, Katie Melua, John Newman, The Ting Tings, C2C, Tokio Hotel, The Script, Zaz, Nico & Vinz, Saybia, Damien Rice, KT Tunstall, Alphabeat, Milow en Afrojack.

De culturele en taalkundige verscheidenheid van Europa draagt aanzienlijk bij tot zijn culturele aantrekkingskracht, maar taalbarrières maken het voor artiesten soms moeilijker om internationaal te werken en grensoverschrijdende verkoopsuccessen te boeken. De EBBA moeten hen helpen deze obstakels te overwinnen.