Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2018

5

maart
2018

Winnaars Buma Awards 2018 bekend

Martin Garrix is vanavond de grote winnaar van de Buma Awards, de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie. Hij viel in zowel de categorie Buma Award Nationaal als Buma Award Internationaal, voor het meest gedraaide en bestverkochte nummer, in de prijzen. In de top 20 Nationaal behaalde Martijn de eerste plek met het nummer Scared To Be Lonely ft. Dua Lipa, dat hij samen met Giorgio Tuinfort schreef en componeerde. Met hetzelfde nummer scoorde hij Internationaal een tweede plek. In totaal werden 34 prijzen uitgereikt in 11 categorieën tijdens de vijfde editie in Theater Amsterdam. Eerder werd al bekend dat Edwin Evers werd onderscheiden met de Gouden Harp en Huub van der Lubbe met de Lennaert Nijgh Prijs. De Lifetime Achievement Award ging naar Fluitsma & Van Tijn.

Dit jaar waren er vooral veel winnaars in de genres urban en dance. In de top 20 Nationaal prijken wereldberoemde Nederlandse dj’s als Martin Garrix en Armin van Buuren, maar ook Ronnie Flex, Boef en Lil’ Kleine behaalden hoge scores.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur: “De Buma Awards eren niet alleen Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. Zij zijn de gezichten achter alle grote Nederlandse hits. Dit jaar zien we een diversiteit aan muziekgenres waarbij dance en urban de lijsten aanvoeren. Een goede afspiegeling van het talent in de breedte, iets waar we ontzettend trots op mogen, nee, moeten zijn.”

Elk jaar worden in maart de Buma Awards uitgereikt. Tijdens een feestelijke gala-avond worden componisten, tekstschrijvers en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2017. Tevens worden prijzen uitgereikt in de categorieën Vormgeving Radio, Vormgeving TV, Reclamemuziek, Filmscore en de Buma Classical Award. Daarnaast eert Buma de muziek geschreven voor de meest succesvolle Nederlandse film en bepaalt een deskundige jury de winnaar van de Lennaert Nijgh Prijs voor de beste tekstschrijver. Tenslotte, worden twee overkoepelende prijzen uitgereikt: de Lifetime Achievement Award voor een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft en de Gouden Harp voor een persoon die veel heeft betekend voor de Nederlandse muziek.

Lifetime Achievement Award

Fluitsma & Van Tijn sleepten de Buma Lifetime Achievement Award 2018 in de wacht voor hun werk in de Nederlandse entertainmentwereld. Ze spelen, componeren, produceren en arrangeren samen sinds 1980 en zijn anno nu niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Momenteel runnen ze samen Soundwise, een hotspot voor creatieven in de muziekindustrie, waarmee zij de hele breedte van de Nederlandse muziek- en showbusiness bestrijken. In het maar liefst vijftien studioruimtes tellende complex komen alle aspecten van hun expertise aan bod en werken componisten, producers, muzikanten, geluidstechnici en arrangeurs aan de meest uiteenlopende projecten. Het gaat er van kinder- tot kerstrepertoire, van muziek bij commercials tot hele soundtracks en van producties voor de omroepen tot artiestenontwikkeling. Fluitsma & Van Tijn wonnen 20 jaar geleden een Buma Gouden Harp.

Bekijk alle winnaars op www.buma-awards.nl.