Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2018

1

oktober
2018

Winnaars Buma NL Awards 2018

Onder andere Marco Borsato, André Hazes, Lil’ Kleine, Wende, Wesly Bronkhorst, Ronnie Flex en Nielson waren maandagavond 1 oktober in het Utrechtse TivoliVredenburg de belangrijkste winnaars tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards. Nieuw zijn de categorieën Helden Oeuvreprijs die naar Koos Alberts ging en Beste Act Levenslied die gewonnen werd door Jannes. Eerder had Thomas Tol uit handen van Minister van OC&W Ingrid van Engelshoven al de Lifetime Achievement Award mogen ontvangen.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur: “Vorig jaar hebben we doelbewust gekozen om de muzikale focus van Buma NL te verbreden. En met succes. Nu draait Buma NL om de genres Hollands, Populair, Urban en Alternatief. Dat geldt ook voor de Awards die we uitreiken aan componisten en uitvoerende artiesten. De Awards zijn een belangrijke erkenning voor het talent en het behaalde succes en onderstrepen het belang van het werk van componisten en uitvoerende artiesten voor de Nederlandse muziekcultuur. Buma NL is daarmee – nu voor de negende keer – echt dé plek waar makers en uitvoerende artiesten in alle genres elkaar ontmoeten, verbindingen leggen, van elkaar leren, samenwerkingsverbanden aangaan en ook elkaar waarderen voor de Awards die er gewonnen worden.”

De bezoekers aan Buma NL konden overdag in TivoliVredenburg deelnemen aan het conferentieprogramma waarin de meest actuele en relevante onderwerpen uit de muziekindustrie aan bod kwamen, maar ook netwerken, advies vragen aan muziekprofessionals tijdens de speeddate sessies, aanschuiven of meedoen aan vakgerichte workshops over componeren, produceren en tekstschrijven.

Tijdens de afsluitende Awardshow ontvingen Marco Borsato en André Hazes, die vorig jaar nog de opening van Buma NL verzorgden, een onderscheiding voor Beste Album in respectievelijk de categorie Populair en Hollands. De Urban Awards gingen naar Lil’ Kleine (Meest Succesvolle Album – Alleen) en Ronnie Flex (Meest Succesvolle Single – Blijf Bij Mij, ft. Maan). In de categorie Meest Succesvolle Album – Alternatief was de Award voor Wende met het album Mens. Naast een Award voor Ronnie Flex waren de overige Awards voor Meest Succesvolle Single voor Trots Op Jou van Wesly Bronkhorst (Hollands) en Diamant van Nielson (Populair).

Thomas Tol kreeg eerder al zijn Lifetime Achievement Award uitgereikt door Minister Ingrid van Engelshoven van OC&W. Tijdens de Awardshow zette zanger Jan Smit de Volendamse componist opnieuw in het zonnetje. Tol, die tijdens de conferentie al openhartig vertelde over zijn bijna 50-jarige carrière als componist, toonde zich zeer vereerd met deze onderscheiding. Overigens werd Jan Smit verrast met de door Buma/Stemra geïnitieerde Hollandse Meesters Award.

Rechtenorganisatie Sena, streamingplatform Hits.NL, ticketing-organisatie Ticketmaster en muziekdienst Xenox hebben als partner van Buma NL tijdens de Awardshow ook nog verschillende prijzen uitgereikt.

Winnaars Buma NL Awards 2018

Meest Succesvolle Album – Populair
Marco Borsato – Thuis

Meest Succesvolle Album – Hollands
André Hazes – Wijzer

Meest Succesvolle Album – Urban
Lil’ Kleine – Alleen

Meest Succesvolle Album – Alternatief
Wende – Mens

Meest Succesvolle Single – Populair
Nielson – Diamant

Meest Succesvolle Single – Hollands
Wesly Bronkhorst – Trots Op Jou

Meest Succesvolle Single – Urban
Ronnie Flex ft Maan – Blijf Bij Mij

Grootste Feesthit
PartyFrieX ft. Schorre Chef – Ik Moet Zuipen!

Beste Act Levenslied
Jannes

Beste Producer
Waylon van der Heijden

Grootste Talent
Marlane

Grootste Feestact
Snollebollekes

Helden Oeuvreprijs
Koos Alberts

Lifetime Achievement Award
Thomas Tol

Buma/Stemra Hollandse Meesters Award
Jan Smit

Industry Award
Tom Peters

Sena Performers
Tino Martin

Sena Meest Gedraaid op Nederlandse Radio
Bløf ft Typhoon – Wereld van Verschil

Ticketmaster Award
Ronnie Flex

Over Buma NL
Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Buma NL is een eendaags evenement dat met panels, discussies, masterclasses en showcases het professionele middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziek.

Mediapartners Buma NL: Sterren.nl, RADIONL, Bingo FM en MENT TV.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena.