Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2012

12

januari
2012

Winnaars European Festival Awards 2011 bekend

De derde editie van de awards, die plaatsvond in de Oosterpoort in Groningen, was groter en beter dan ooit, met meer dan 350.000 stemmen en 200 deelnemende festivals uit 32 verschillende landen.

De Festival Awards, uitgereikt op basis van een combinatie van publieksstemmen en een jury uit de festivalindustrie, is het enige evenement dat volledig draait om het erkennen van de verdiensten en inzet van organisatoren van festivals en de artiesten die er optreden. Elk jaar genereren zij miljoenen euro’s voor de Europese economie en bezorgen ze talrijke festivalgangers een prachtzomer.

De winnaars zijn:

Beste Grote Europese Festival – Sziget Festival (Hongarije)
Beste Middelgrote Europese Festival – Off Festival (Polen)
Beste Kleine Europese Festival – Haldern Pop (Duitsland)
Beste Nieuwe Europese Festival – Extrema Outdoor (België)
Beste Indoor Festival – I Love Techno (België)
Beste Europese Festival Line-Up – Rock Werchter (België)
YOUROPE Green ‘N’ Clean Festival van het Jaar – Melt! (Duitsland)
Favoriete Europese Festival van Artiesten – Southside / Hurricane (Duitsland)
Beste Nieuwkomer in samenwerking met Eurosonic Noorderslag – James Blake
Beste Headliner – Coldplay
Festivalnummer van het Jaar – Coldplay ‘Viva La Vida’
Virtual Festivals Europe presenteert Promoter van het Jaar – FKP Scorpio (Duitsland)
YOUROPE Lifetime Achievement Award – Michael Eavis, Glastonbury (Groot-Brittannië)

Fruzsina Szep van Sziget festival in reactie op het winnen van Beste Grote Europese Festival: “We hoopten heel erg dat we deze award zouden winnen en het betekent bijzonder veel voor ons omdat Sziget in 2012 de 20e editie beleeft.”

Glastonbury oprichter Michael Eavis over het winnen van de Lifetime Achievement Award: “42 jaar geleden begon ik iets op mijn boerderij, het was het eind van het flower power tijdperk in de jaren ’60 en er kwamen minder dan duizend mensen. Nu hebben er al meer dan 150.000 mensen zich geregistreerd voor een ticket in 2013. Ik wil iedereen bedanken die bij ons festival betrokken is en ook alle mensen die elk jaar onze tickets kopen. Ik hoop dat er nog een paar jaar zullen volgen, misschien nog wel 10 jaar.”

James Drury, Directeur van Festival Awards Ltd, die de Awards organiseren, zei: “De groei van de European Festival Awards en wederom een evenement dat records verbreekt, laat zien hoe belangrijk festivals zijn voor mensen in Europa. Dat de festivals zo populair blijven is mede dankzij het harde werken en de passie van de mensen die betrokken zijn bij festivalorganisaties. Omdat Glastonbury de inspiratiebron is voor zoveel festivals, was ik bijzonder verheugd Michael Eavis te mogen verwelkomen om de Lifetime Achievement Award in ontvangst te nemen. Hij heeft een beslissende rol gespeeld in het wereldwijde succes van de festivalsector.”

Christof Huber, voorzitter van YOUROPE: “Michael Eavis is een icoon in de Europese festival scene en in mijn opinie is Glastonbury de moeder van alle Europese festivals. Hij is gewoon de juiste persoon om de Lifetime Achievement Award te krijgen bij de European Festival Awards.”

Meer informatie eu.festivalawards.com