Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2012

14

januari
2012

Winnaars IJzeren Podiumdieren 2011 bekend

Winnaars zijn:

Beste directeur
MARGRIET VAN KRAATS ­ Tivoli & Tivoli De Helling, Utrecht. Eerder genomineerd in 2006 en 2009.
ERIC VAN EERDENBURG – A Campingflight To Lowlands Paradise, Biddinghuizen. Eerder genomineerd in 2005, 2007 en 2008. Margriet van Kraats en Eric van Eerdenburg ontvingen van hun collega’s exact evenveel stemmen.

Uit de motivatie: “Van Kraats is zeer leep, slalomt op goede wijze door de soms absurde Muziekpaleis soap. Exploitatie technisch zijn Tivoli en Tivoli De Helling dik in orde. Van Kraats houdt de organisatie lean & mean en is nauw betrokken bij veel succesvolle projecten ‘buiten de deur’. Van Eerdenburg is zakelijk zeer succesvol, maar wel met het artistiek inhoudelijke hart op de juiste plaats. Lijkt zich als enige druk te maken en daadwerkelijk resultaat te boeken op duurzaamheids issues. Runt enorme organisatie met schijnbare rock-ster achtige f#ck-ém-all-achtige mentaliteit.”

Beste programmeur
HIDDE PLUYMERT – Melkweg, Amsterdam.

Uit de motivatie: “Pluymert is erin geslaagd in de uitgebreide en hectische programmering van de Melkweg een hele ‘zuil’ (namelijk de dance programmering) vrijwel from scratch op- en uit te bouwen tot een zeer bepalend onderdeel van de gehele programmering en uitstraling van de Melkweg.”

Beste festival
INTO THE GREAT WIDE OPEN, Vlieland. Eerder genomineerd in 2010.

Uit de motivatie: “In korte tijd (3 jaar) door keihard werken een niet meer weg te denken afsluiter van het festival seizoen. Blinkt uit in een zeer gerichte programmering en marketing.”

Beste podium
DOORNROOSJE, Nijmegen. Eerder genomineerd in 2000.

Uit de motivatie: “Trekt gezien het verzorgingsgebied en beperkte capaciteit een gezonde hoeveelheid publiek. En houdt dus ook rekening met de beperkingen van doelgroep en omgeving. Heeft desondanks een landelijke uitstraling. Biedt constante kwaliteit op alle vlakken. Opereert in het maatschappelijk belang (is actief op het gebied van lokale samenwerking). De organisatie gaat professioneel om met personeel en vrijwilligers en vice versa. De gehele organisatie weerstaat schijnbaar moeiteloos nieuwbouw-stress en het personeel is zeer betrokken bij issues die niet direct Doornroosje maar wel de gehele sector aangaan. Bijvoorbeeld de belangen van het personeel bij het ontwikkelen van de collectieve arbeidsvoorwaarden.”

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en ­Festivals (VNPF). De IJzeren Podiumdieren zijn peer to peer prijzen. De leden van de verenigingen brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt wint de prijs. De nominaties komen tot stand door middel van een uitvoerige consultatie van verschillende professionals binnen het live-circuit.

De uitreiking wordt georganiseerd door De Oosterpoort, Vera, Eurosonic Noorderslag en de VNPF.

De uitreiking is mede mogelijk gemaakt door The Security Company.