Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2013

12

januari
2013

Winnaars IJzeren Podiumdieren 2012 bekend

Uitreiking tijdens Eurosonic Noorderslag: 12 januari 2012, Artist Village, Groningen

Vandaag zijn de IJzeren Podiumdieren 2011 uitgereikt. In de categorieën ‘beste directeur’, ‘beste programmeur’, ‘beste podium’ en ‘beste festival’. Het IJzeren Podiumdier is een peer to peer vakprijs in de poppodium en -festival industrie.

Beste directeur

TOINE TAX – Doornroosje en Merleyn, Nijmegen. Winnaar IJzeren Podiumdier 2004 en 2008

Uit de motivatie:
“Tax stelt heldere, ambitieuze en haalbare kaders binnen en buiten de eigen organisatie. Zodoende is hij promotor van de popcultuur in Nijmegen, intendant en zelfs ‘organisatie-dokter’ van de stad. Zijn ketenbenadering maakt inmiddels school elders in het land.”

Beste programmeur

IDE KOFFEMAN – Patronaat, Haarlem. Eerder genomineerd in 2009.

Uit de motivatie:
“Het Patronaat staat qua programma weer helemaal op de kaart. In mum van tijd heeft hij met collega Blijleven een geweldige prestatie neergezet. Koffeman weet met relatief beperkte middelen veel programma te krijgen naar een relatief jonge plek.”

Beste festival

LE GUESS WHO? – Utrecht. Eerder genomineerd in 2011.

Uit de motivatie:
“Een spannend stadsfestival dat zijn oorsprong heeft in de bestaande podium infrastructuur, waar LGW? ook goed gebruik van maakt en deze daardoor versterkt. LGW? Zorgt voor een goede festival sfeer, heeft een top-programma, thematisch hecht, goed gepositioneerd, en een helder concept.”

Beste podium

HEDON, Zwolle. Winnaar in 2005. Eerder genomineerd in 1997 en 2011

Uit de motivatie:
“Hedon kent een zeer sterke en aanhoudende groei, tegen de landelijke tendens in. Dit met veel verschillende en vernieuwende activiteiten. Ook de programmeur Erik Delobel was genomineerd (ook voor IJzeren Podiumdier 2011) en is in 2012 hoog geëindigd. Op doordachte wijze zijn mooie plannen gemaakt en gefinancierd om drastische aanpassingen aan het pand te realiseren.”

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF). De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peer prijzen. De leden van de verenigingen brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs. De nominaties komen tot stand door middel van een uitvoerige consultatie van verschillende professionals (inclusief VNPF-leden) binnen het live-circuit.

De uitreiking wordt georganiseerd door De Oosterpoort, Eurosonic Noorderslag en de VNPF.

De Uitreiking van de IJzeren Podiumdieren wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bousie Advocaten (www.bousie.nl)
Paylogic Nederland (www.paylogic.nl)
TSC The Security Company (www.tsc.nl)
Vreeke & Van Dalen, advies en management in cultuur (www.vreekevandalen.com)